Haberler

Siirt Üniversitesi Rektörlük ve Merkez Kafeterya Binalarının Temeli Atıldı

Törende, kurban kesiminde dua edecek din görevlisi olmayınca Vali Aydın Türkçe, Belediye Başkanı Sadak Kürtçe ve Sağlık Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Kıngır Arapça kısa dua okudular

Siirt Üniversitesi rektörlük ve merkez kafeterya binalarının temeli düzenlenen törenle atıldı.

Kezer yerleşkesinde düzenlenen törende, kurban kesiminde dua edecek din görevlisi olmayınca Belediye Başkanı Selim Sadak Kürtçe, Sağlık Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. M. Said Kıngır Arapça ve Vali Ahmet Aydın'da Türkçe kısa birer dua okudular.

Törende konuşan Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, hızla gelişen bir üniversite olduklarını, bu yıl öğrenci sayısının 6 bini aşacağını söyledi.

Bu yıl içerisinde 7 büyük inşaat ihalesine çıktıklarını belirten Prof. Dr. Erman, şunları söyledi:

"Öğretim görevlisi ve öğrenci sayımızı hızla arttırırken fiziki ihtiyaçlarımızı da hızla karşılıyoruz. Kezer yerleşkemizi adeta bir şantiye alanı haline getirdik. Öte yandan üniversitemizde yeni fakülte ve bölümler açılması için de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Üniversitemizde bir tıp fakültesi kurulması konusunda da çalışmalarımız devam ediyor."

Kurban kesiminin ardından Vali Aydın, AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören ve Belediye Başkanı Sadak tarafından butona basılarak temele ilk harç döküldü.

Temel atma törenine, kamu kurum ve kuruluş müdürleri ile bazı sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı.

Rektörlük binası ve merkez kafeterya 47 bin 500 metrekare bir alan üzerinde yapılacak. Toplam tutarları 18 milyon 500 bin lira olan binalar önümüzdeki yıl hizmete girecek. - Siirt

Kaynak: AA / Yerel

Murat Erman Selim Sadak Ahmet Aydın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title