Haberler

Siirt'te Vergi Rekortmenlerine Ödül Verildi

Vergi Haftası Nedeniyle Siirt İl Defterdarlığı 2006 Yılında Vergi Rekortmeni Olanlara Yönelik Plaket Töreni Düzenledi.

Vergi haftası nedeniyle Siirt İl Defterdarlığı 2006 yılında vergi rekortmeni olanlara yönelik plaket töreni düzenledi.

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı'nda yapılan törene, Vali Vekili İsmail Bayata, Belediye Başkan Vekili Rıfat Ayyıldız, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Kul, Üniversite Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Asaf Varol ve çok sayıda davetli katıldı. Verginin beklenen umutların aydınlık yolu olduğunu söyleyen Siirt İl Defterdarlığı Müdürü Musa Avcu, "25 Şubat-02 Mart tarihleri arasında 19.'sunu kutlamakta olduğumuz Vergi Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen 2006 yılı vergi rekortmenlerine plaket verme töreni düzenlemiş bulunmaktayız. Vergi Haftası'nın kutlanmasının amacı, kamuoyunda sağlıklı bir vergi bilincinin oluşturulması, verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi, vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının artırılması, yarının mükellefleri ya da ülkenin yöneticileri olacak çocuklarımızda sağlıklı bir vergi bilincinin oluşturulması ve mükellef idare ilişkilerinin uyumlu bir hale getirilmesidir" dedi.

Ülkede yaşanan birçok ciddi krizin mükellefleri önemli ölçüde etkilediğini söyleyen Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Nedim Kuzu, "Özellikle küçük ölçekli esnaflar şirketlerin kapanmasına neden olmuştur. İlimizde 2006 yılında açılan 69 şirketin yarısından fazlası kapatılmıştır. İlimizde vergi adaleti tahsil edilmiş değil, kayıt dışı ekonominin kayıt altına alınması gerekir" dedi.

(RÇ-ZG-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title