Haberler

Siirt'te "Son Yarım Asrın Hikayesi Konferansı"

Siirt Üniversitesinde "Son Yarım Asrın Hikayesi Konferansı" düzenlendi.

Siirt Üniversitesinde "Son Yarım Asrın Hikayesi Konferansı" düzenlendi.

Sakarya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğünce düzenlenen programda, Siirt Üniversitesi Konferans Salonu'nda "Son Yarım Asrın Hikayesi Konferansı" verdi.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, ülke tarihi boyunca devamlı içerisinde değişik maşa ve oyuncularla bozulmaya, huzursuzluklar çıkartılmaya çalışıldığını dile getirdi.

Demokrasi ile yönetilen ve gelişen bir ülke olduklarını ifade eden Tutulmaz, şunları söyledi:

"Ama bir de Müslüman ülkelere bakalım, Suriye ve Irak yaşanmakta zorluk çeken en belirgin ülkelerden. İran kapalı kutu ne olduğunu ne biz, ne dünya biliyor. İslam dünyasının hepsinde bir sıkıntı var. Bunlar içinde parlayan yıldız ülkemiz bunlara benzetilmeye çalışılıyor. 15 Temmuz'daki darbe girişim bunun bir parçasıdır. Yine 1984 yılından beri ülkemizde PKK terörünün hortlatılması bunun bir parçasıdır. DEAŞ denilen terör örgütü yine batılılar, İslam düşmanı ülkeler tarafından oluşturulmuştur. Şu anda İslam dünyasının birbirine katan bir konuma getirilmiştir. Bizler de maalesef bu oyunlara gelmekteyiz, siz gençler gelmeyin."

Prof. Dr. Sofuoğlu da gençlerin çağın gelişmelerine karşı uyanık olması gerektiğini kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Sakarya Üniversitesi Mustafa Tutulmaz Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title