Haberler

Siirt'te Sincap ve Tavşan Kardeşliği, Sosyal Medyada Büyük Beğeni Topladı

Siirt merkezde evinde beslediği sincap ve tavşanın birbiriyle oynarken görüntülerini cep telefonu ile çeken Ali Yıldırım, bu görüntüleri de sosyal medyada paylaşt.

Siirt merkezde evinde beslediği sincap ve tavşanın birbiriyle oynarken görüntülerini cep telefonu ile çeken Ali Yıldırım, bu görüntüleri de sosyal medyada paylaşt. Sincap ve tavşan görüntüleri kısa sürede büyük beğeni toplarken, görüntüleri izleyen bazı vatandaşlar da Yıldırım'a ulaşarak her iki hayvanı satın almak istedi.

Eruh'a bağlı Bağgöze köyünde yaşayan babasının yanına giden Ali Yıldırım (25), soğuk soğuk ve karla kaplı bir günde donmak üzere bulduğu sincap yavrusunu eve getirdi. Burada sobanın kenarında ısınan yavru sincabı önce tekrar doğaya bırakmak isteyen Yıldırım, dondurucu soğuklarda yaşayamayacağına karar verince sincabı eve geri getirdi. Köydeki evde besledikleri bir yavru tavşanla birlikte sincabı Siirt merkezde kaldığı eve getiren Yıldırım sincabı, özel hazırladığı bir kafese koydu. Yavru sincap ve tavşanı birlikte beslediği küçük bir odada, bir süre sonra çok iyi arkadaş olduğunu farkeden Yıldırım, bunların birbiriyle oynarken görüntülerini cep telefonu ile kayıt altına aldı. Yıldırım'ın bir sosyal medyada paylaştığı bu görüntüler, kısa süre içerisinde binlerce kişi tarafından izlenerek beğeni topladı. Görüntüleri izleyen bazı kişiler Yıldırım'a ulaşarak her iki hayvanı satın almak istedi.

Kent merkezinde okula giden kardeşleriyle birlikte kalan ve inşaatlarda günübirlik işlerde çalışan Yıldırım, Yaklaşık 2 hafta önce, bir hafta sonu, kardeşlerimle birlikte köyümüze gittik. Köyde gezerken, dondurucu soğukların olduğu karlı bir günde, donmak üzere ve hareketsiz olan, yavru bir sincap gördüm. Aldım eve getirdim. Sobanın yanına bıraktım ısınınca da besleyip su verdim. Sonra yeniden doğaya bırakmayı düşündüm. Ama hava o kadar soğuktu ki o havada bırakmaya kıyamadım. Aldım eve getirdim. Sonra köydeki evimizde beslediğimiz tavşanlardan birinin yavrusunu da alarak sincap ile birlikte Siirt'te kaldığımız eve getirdim. Sincap için özel bir kafes yapmıştım. Önceleri kafeste besledim sincapı. Sonra küçük bir odada tavşanla birlikte beslemeye başladım. Sincap ile tavşanın çok iyi dost olduklarını farkettim. Cep telefonu ile çektiğim görüntüler sosyal medyada paylaştım. Kısa sürede büyük beğeni topladı. Hatta videoyu izleyen bir çok kişi bana ulaşarak satın almak istedi. Ben ikisine de çok alıştım ve çok sevdim ikisini de satmayı düşünmediğimi söyledim dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ali Yıldırım Siirt Eruh Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title