Haberler

Siirt'te Dilenci Operasyonu

Siirt Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ekipleri Tarafından Dilencilere Yönelik Bir Operasyon Düzenlendi.

Siirt Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından dilencilere yönelik bir operasyon düzenlendi.

Vatandaşlardan gelen şikayetlerin artması üzerine camiler ile ATM'ler önünde gerçekleştirilen ani baskınlarda 13 dilenci toplanarak, üzerlerinden çıkarılan paralara el konuldu. Belediye Zabıta Müdürü Mazhar Etiz, son zamanlarda çevre illerden kente gelerek dilencilik yapanlara yönelik operasyon düzenlediklerini belirterek, "İlde özellikle Batman, Bitlis, Van, Şanlıurfa ve Diyarbakır'dan gelen dilencilerin olduğunu tespit ettik. Vatandaşlarımız bu kişilere para vermezse, onların dilenmesini daha kolay engelleriz. Amacımız, bu kişileri vatandaşlardan uzak tutmak ve duygu sömürüsü yaparak insanlardan para koparmaya çalışan dilencileri toplamaktır. Dilencilere karşı operasyonlar her zaman sürecektir" dedi.

Haklarında Kabahatler Kanunu'na göre işlem yapılan dilenciler, bir daha dilenmemeleri konusunda uyarıldı. Yakalanan 13 dilenciye 5'er YTL cezai işlem uygulanırken, üzerlerinden çıkan bin 230 YTL para ise Belediye Gelir Müdürlüğü'ne teslim edildi.

(İA-FA-NÇ-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title