Haberler

Siirt'te Çilek Yetiştiriciliği Projesi'ne Büyük İlgi

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası (Stso) Başkanı Güven Kuzu Tarafından Avrupa Birliği (AB) Kırsal Kalkınma Hibe Programı Kapsamında Hazırlanan "Çilek Üretiminin Geliştirilmesi Projesi" Üreticilerden Büyük İlgi Görüyor.

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanı Güven Kuzu tarafından Avrupa Birliği (AB) Kırsal Kalkınma Hibe Programı kapsamında hazırlanan "Çilek Üretiminin Geliştirilmesi Projesi" üreticilerden büyük ilgi görüyor.

AB delegasyonuyla kontrat imzalanan ve toplam maliyeti 120 bin Euro olan projenin Siirt'in ekonomisine büyük ölçüde katkı sunması bekleniyor. Konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyen STSO Başkanı Güven Kuzu, projenin alternatif ürün olacağını belirterek, "Ticaret ve sanayi odası olarak çilek yetiştiriciliği konusunda başta Kurtalan İlçesi olmak üzere diğer ilçelerimizde de örnek bahçeler oluşturuyoruz. Kurtalan Kaymakamlığı ile birlikte 1 dönüm arazi üzerinde örnek bahçe oluşturduk. İlimizde bilinçli olan çiftçilerimize çilek fidanını dağıtıyoruz. 2 köyde 15 dönüm arazi üzerinde uyguluyoruz. Konuyla ilgili eğitim seminerleri düzenliyoruz. Çilek üreticiliğinin Siirt'te yaygınlaştırılması için uzman yetkililer getirdik. 40 çiftçi çilek yetiştiriciliği konusunda teknik ve pratik olarak eğitime tabi tutuluyor. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hüdai Yılmaz, bu konuda çiftçilerimize eğitim veriyor. Amacımız ise, Siirt'te alternatif ürün olan çilek yetiştiriciliğini yaygınlaştırmak ve Siirt'in tarım ve ekonomisine katkı sağlamaktır" dedi.

(İA-FA-NÇ-NÇ-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title