Haberler

Siirt'te Belediye Başkanlığına Kayyum Olarak Atanan Vali Yardımcısı Göreve Başladı

Siirt'te, Belediye başkanı Tuncer Bakırhan'ın hakkında yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alındıktan sonra tutuklanmasının ardından Belediye Başkanlığı'na kayyum olarak atanan Vali Yardımcısı Ceyhun Dılşad Taşkın, bugün sabah erken saatlerinde belediye binasına gelerek başkanlık...

Siirt'te, Belediye başkanı Tuncer Bakırhan'ın hakkında yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alındıktan sonra tutuklanmasının ardından Belediye Başkanlığı'na kayyum olarak atanan Vali Yardımcısı Ceyhun Dılşad Taşkın, bugün sabah erken saatlerinde belediye binasına gelerek başkanlık makamına oturdu. Siirt Belediyesi'nin DBP'li Tuncer Bakırhan'ın tutuklanmasının ardından Belediye Başkanlığı'na kayyum olarak İçişleri Bakanı tarafından kayyum olarak atanan Vali Yardımcısı Ceyhun Dılşad Taşkın, alınan olağanüstü güvenlik önlemlerinin ardından Belediye binasına gelerek başkanlık makamına oturdu. Sabah erken saatlerde Emniyet Müdürü Mustafa Tokyay'ın bizzat yönettiği bir operasyon için Valilik binası önünde toplanan ve aralarında özel harekat timlerinin de olduğu güvenlik güçleri, belediye binasına hareket etti. Belediye binasını ablukaya alan güvenlik güçleri, ilk olarak binaya giriş ve çıkışları yasakladı. Daha sonra bomba uzmanı ekipler, arama köpekleri ile belediye binasına girerek arama başlatırken, keskin nişancı özel harekat timlerinden bazıları da çevredeki yüksek binalara konuşlandırıldı. Belediye binasında arama yapmak için belediyede görevli bir kaç yetkili, yapılan üst aramalarının ardından binaya alınırken, bunun dışında kimse içeri alınmadı. Yaklaşık 2.5 saat süren aramadan sonra bomba uzmanı ekipler ve arama köpekleri belediye binasından çıktı. Yapılan bomba aramasının ardından bu kez bilişim uzmanları ve arama yapacak polis ekipleri içeri girdi. Belediye yetkilileri ile birlikte başlayan aramalar devam ediyor.

Belediye binasında güvenliğin sağlanmasının ardından kayyum olarak görevlendirilen Vali Yardımcısı Ceyhun Dılşad Taşkın da Belediye binasına gelerek başkanlık makamına oturdu. Başkan Vekili Taşkın, belediye binasına girişte herhangi bir açıklama yapmadı.

Bu arada, Siirt Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Siirt Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan'ın PKK/KCK Terör Örgütüne üye olduğu ve terör örgütü propagandası yaptığı gerekçesiyle tutuklanması üzerine, İçişleri Bakanlığınca görevden uzaklaştırılarak, Siirt Belediye Başkan Vekili olarak, Vali Yardımcısı Ceyhun Dilşad Taşkın görevlendirilmiştir" denildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Siirt Belediyesi Tuncer Bakırhan Ceyhun Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title