Haberler

Siirt'te Anadilde Eğitim İçin 800 Dilekçe 2 Bin İmza

2013-2014 eğitim ve öğretim yılında, okullarda Kürtçe eğitim verilmesi talebinde bulunan Eğitim-Sen ve Kurdi-Der üyeleri, İHD Siirt Şubesi önünde basın açıklaması yaptı.

2013-2014 eğitim ve öğretim yılında, okullarda Kürtçe eğitim verilmesi talebinde bulunan Eğitim-Sen ve Kurdi-Der üyeleri, İHD Siirt Şubesi önünde basın açıklaması yaptı. Dernek üyeleri, daha sonra topladıkları dilekçeleri Milli Eğitim Müdürlüğü'ne verdi.

Kurdi-Der Siirt Şubesi Başkanı Şerefhan Erdoğan, dilin insanın varlığı olduğunu, bu sebepten dolayı anadilin insani ve doğal bir hak olduğunu söyledi. Her milletin diliyle var olduğunu belirten Erdoğan, Her millet kendi anadilinde eğitim alması gerekir. Eğitim dili olmayan dil, asimile ve yok olmaya mahkumdur. Dilin yok edilmesi, halkın yok edilmesi demektir. Bu da bir insanlık suçudur dedi.

Kurdi-Der Derneği Şube Başkanı Şerefhan Erdoğan'dan sonra konuşan Bağmsız Belediye Başkanı Selim Sadak ise, Bu hakkın hak olduğunu, Kürt çocuklarının kendi dilinde eğitim görmesi de doğal hakkıdır. Hiç kimsenin hediye edemeyeceği bir haktır. Çocukların hakkıdır, halkın hakkıdır, ben de bu talebin karşılanması için kamuoyu huzurunda dilekçemi imzalıyorum. Milli Eğitim Müdürlüğü vasıtası ile Milli Eğitim Bakanlığı'na sunmak üzere dilekçemi yazdım. Artık bu neslin inşaaları için engellemeler olmasın dedi.

Sadak'ın konuşmasının ardından grup, toplu halde Siirt Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yürümek isteyince polis izin vermedi. Polis ile grup üyeleri arasında yapılan karşılıklı görüşmeler sonunda Eğitim-Sen ve Kurdi-Der'i temsilen küçük bir grubun geçişine izin verildi. Belediye Başkanı Selim Sadak ile birlikte İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gelen grup, burada Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Enis Önen'e 800 dilekçe ve anadilde eğitim isteyen 2 bin kişinin bu dilekçelere destek amaçlı imzalarını teslim etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Selim Sadak Siirt Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title