Haberler

Siirt'te 3 Milyon Fıstık Fidanı Elde Kaldı

Siirt'te 3 milyon fıstık fidanının elde kaldığı bildirildi.

Siirt'te 3 milyon fıstık fidanının elde kaldığı bildirildi.

Siirt İli ve İlçeleri Fıstık Üreticileri Birliği Başkanı Şuayip Aslan yaptığı açıklamada, bu yıl Suriye'de yaşanan olaylar ile bölgedeki sıkıntılar nedeniyle fidan satışlarının düşük kaldığını belirterek, şöyle konuştu:

"Biz üretimimizi bu yörenin talebini hesaba katarak yapıyorduk. Ürettiğimiz fidanların bir bölümünü Siirt ve Batman illerindeki çiftçilere sattık. Bunların da talepleri kısıtlı oldu. İl genelinde 15 civarında fidan üreticisi var. Buradan yaklaşık 300 aile geçiniyor. Şimdi fidanlar elde kaldı. Yalnız benim elimde 300 bin fidan bulunuyor. Üreticiler zor durumda kaldı. Yaptığımız tespitlere göre Siirt'teki üreticilerin elinde 3 milyon civarında fidan bulunuyor. Fidan dikim mevsimi geçtiğinden bu fidanlar gelecek yıla kalacak."

Fidan üreticisi Necmettin Sevgili de, Siirt-Baykan karayolu üzerinde bulunan fidanlığında ürettiği 680 bin adet fidandan ancak 110 bin adedini satabildiğini söyledi.

Geçen yıl Gaziantep ve çevresine 300 bin adedin üzerinde fidan sattığını anlatan Sevgili, "Geçmiş yıllarda Siirt'te üretilen fidanların yüzde 70'i Gaziantep ve çevresindeki illere satılıyordu. Buraya mal satamayınca pazarda büyük bir daralma oldu. Fidan dikim mevsiminin yağışlı geçmesi nedeniyle de iç piyasada da yeteri kadar satış olmadı" dedi.

Muhabir: Zekeriya Güneş-Ayhan Mergen / Özgür Ayaydın

Yayıncı: İrfan Cemiloğlu - SİİRT

Kaynak: AA / Yerel

Gaziantep Batman Suriye Siirt Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz kimdir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kaç yaşındaydı ve nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title