Haberler

Siirt: Siirt'te Özel Güvenlik Görevliliği Mesleğine Büyük İlgi

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde Yaşanan İşsizlik, Gençleri Özel Güvenlik Görevlisi Olmaya Yöneltiyor.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yaşanan işsizlik, gençleri özel güvenlik görevlisi olmaya yöneltiyor.

Siirt Ercüment Oran Özel Güvenlik Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri Şirketi, 5188 sayılı Özel Güvenlik Yasası'ndan faydalanarak işsizliği ortadan kaldırmak için kentte özel bir sistem hazırlattı. Siirt'te son 6 ay içinde 450 vatandaşın özel güvenlik mensubu olmak için kurslarına başvurduğunu belirten Ercüment Oran Özel Güvenlik Şirketi Genel Sorumlusu Muammer Olgaç, "İlimiz Siirt'te bugüne kadar bize müracaat eden 450 adayımıza silahlı ve silahsız eğitim kursu verdik. Kursumuzda eğitim atışları yaptırdık. 250 vatandaşımız da, şirketimiz aracılığıyla sertifikalarını aldıktan sonra iş sahibi oldu. Bu, bizi mutlu ediyor. Bir yandan özel güvenlik şirketimize aday olanlara iş imkanı sağlarken, bir yandan ilimizdeki işsizliği az da olsa ortadan kaldırmaya çalışıyoruz" dedi.

Olgaç, Asayiş Daire Başkanlığı tarafından açıklanacak sınav sonuçlarının ardından, güvenlik görevlisi olmaya hak kazanan adaylara sertifikalarının verileceğini belirtti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title