Haberler

Siirt: Siirt'e Üniversite Ve Doğalgaz Müjdesi

Ak Parti Siirt Milletvekili Öner Ergenç, Siirtliler'e üniversite ve doğalgaz müjdesi verdi.

Ak Parti Siirt Milletvekili Öner Ergenç, Siirtliler'e üniversite ve doğalgaz müjdesi verdi.

AK Parti Teşkilatı'nın, İHA'ya yaptığı ziyarete, Siirt Milletvekilleri Öner Ergenç, Öner Gülyeşil, Belediye Başkanı Mervan Gül, AK Parti İl Başkanı Şefik Erden, ilçe teşkilatları ve çok sayıda parti delegesi katıldı. AK Parti İl Başkanı Şefik Erden, "Teşkilatımızın çalışmaları kapsamında kentin sorunlarına çare bulmak için gezilerimizi gerçekleştiriyoruz" dedi.

AK Parti Siirt Milletvekili Öner Ergenç, Köylerin Altyapısını Destekleme Programı (KÖYDES) kapsamında Siirt'e 31 milyon YTL ayrıldığını belirterek, "Köylerimizin okullarına bilgisayarlar kursları açıldı. Artık çocuklarımız internet aracılığıyla çok rahat dünyaya açılabiliyor, bu çok önemli bir devrim. Başbakanımız'ın talimatıyla Eruh'a yatılı bölge okulu, Kurtalan İlçesi'nde bir lise binası yapıyoruz. Pervari İlçesi'ne bir liseyle birlikte bahçesinde bir öğrenci yurdu ve bir kapalı spor salonu yapıyoruz" dedi.

Batı illerinin yüzde 30'unda doğal gaz bulunmasına rağmen, Siirt'in halen doğal gazla tanışamadığını söyleyen Ergenç, "Doğal gazın iki ana arteli var. Doğalgazın Siirt'e gelmesi anlamında her türlü etüt yapıldı. 2007 yılı sonunda Siirt doğalgaza kavuşacaktır. Şu an esas amacımız ana artelin Siirt'e kadar getirilmesidir" şeklinde konuştu.

Ergenç, "Siirt'e üniversite kurulması için Başbakan Erdoğan'la bazı görüşmelerimiz oldu. Bu konuda 2 Yönetim Kurulu kararı aldık. Önümüzdeki Meclis'in açılışında, 10 ile üniversite kurulması için girişimlerde bulunduk. Bu 10 ilin içinde Siirt de yer almaktadır" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title