Haberler

Siirt: Siirt E Tipi Kapalı Cezaevi'nde Anlamlı Tören

Siirt E Tipi Kapalı Ceza Evi'nde Düzenlenen Anlamlı Törende En Güzel Kitap Okuyan Hükümlüye Ödül Verildi. Törende Okuma Yazma Kursunu Tamamlayan Hükümlülerin Belgeleri ile Adalet Bakanlığı Tarafından Gönderilen Başarı Plaketi de Verildi.

Siirt E tipi kapalı ceza evi'nde düzenlenen anlamlı törende en güzel kitap okuyan hükümlüye ödül verildi. Törende okuma yazma kursunu tamamlayan hükümlülerin belgeleri ile Adalet Bakanlığı tarafından gönderilen başarı plaketi de verildi.

Siirt E tipi Ceza ve İnfaz evinin çok amaçlı salonunda düzenlenen törene Vali Hüseyin Avni Mutlu, Belediye Başkanı Mervan Gül, 3. Komando Tugay Komutanı vekili Kurmay Albay Mümtaz Aydın diğer davetliler ve hükümlüler katıldı. Güzel Sanatlar Lisesi'nin müzik dinletisinin ardından ilk konuşmayı tutuklu ve hükümlüler adına Özkan Öztürk yaptı. Öztürk "Eğitici ve sosyal çalışmalarla biz kader mahkumlarının moral ve motivasyonunu en üstün düzeyde tutmakla hem kendimize olan güvenimizi pekiştirmekte olup, bizlerin birer tüketici değil artık birer üretici olduğumuzu devletimizin ve ailemizin sırtında birer kambur değil birer üretici birey olduğumuzu göstermek istiyoruz" dedi.

Kurum Müdürü Köksal Korkmaz kurumda yürütülen faaliyetler hakkında bilgi verdi. Ardından bu faaliyetlere ilişkin bir slayt gösterisi yapıldı. Yaptığı konuşmada Türkiye'de okuma alışkanlığının zayıflığını vurgulayarak en güzel kitap okuma yarışmasını düzenlemekteki amaçlarını anlatan Cumhuriyet Başsavcısı Adem Kul, nüfusu 7 milyon olan Azerbeycan'da kitapların bir baskısı yüz binleri bulurken bu sayının ülkemizde 4-5 binler civarında olduğu belirtti. Kul,"Kişi başına düşen kitap sayısını ülkemizde ise 12 bin kişiye bir kitap. Düzenli kitap okuma alışkanlığının binde1 oranında. Yetişkin nüfusun yüzde 95'i sadece televizyon izliyor. Öğretmenlerin bile yüzde 63'ü bazen o da bazen kitap okuyor. Sayıların ruhlarımızı kararttığını biliyorum, bu zifiri karanlığı yok etme iddiamız olmasa bile birkaç mum yakarak kendimizi ve çevremizi biraz olsun aydınlatma umuduyla bu kitap okuma kampanyası ve yarışmasını düzenledik" dedi.

Kitap okuma yarışmasına 83 hükümlü ve tutuklunun katıldığı ve dereceye girenlerin kurulan komisyon tarafından okudukları kitaplarla ilgili olarak soruların sorulara verdikleri yanıtlara göre belirlendiği açıklandı. Törende Adalet Bakanlığı tarafından kuruma verilen başarı ödülü Vali Hüseyin Avni Mutlu tarafından kurum müdürü Köksal Korkmaz'a verildi. Vali Mutlu yaptığı konuşmada kurumda gerçekleştirilen faaliyetlerden dolayı yetkilileri kutlayarak "Burasını her ne kadar cezaevi olarak adlandırıyorsak ta burası eğitim kurumudur" dedi.

Cumhuriyet Başsavcısı Adem Kul grup olarak en güzel kitap okuyanlara ödülleri Halit Turgut verirken, Adalet Komisyonu Başkanı Uğur Akbulut toplam 9 bin 500 sayfa civarında kitap okuyan ve bu kitaplarla ilgili olarak sorulan sorulara doğru yanıt vererek 1. seçilen Vahdettin Edepoli, Baro Başkanı M.Ali Özel 2. olan Halil Turgut, Kurum İzleme Komitesi başkanı Av. Murat Bülbül, 3. olan Kamuran Alkor'a ödülünü verdi. Okuma yazma kursunu başarıyla bitiren 8 hükümlüyle emekliye ayrılan iki infaz koruma memuruna belge ve plaket verildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title