Haberler

Siirt: Kimsesiz Çocuklar Sevindirildi

Siirt'in Kurtalan İlçesi'nde Anneleri Yakalandığı Kanser Hastalığı Sonucu Ölen, Babaları da Evlenip Evi Terk Eden 8 Kardeşe Kurtalan Kaymakamlığı ile Vali Hüseyin Avni Mutlu'nun Korumaları Yardım Elini Uzattı.

Siirt'in Kurtalan İlçesi'nde anneleri yakalandığı kanser hastalığı sonucu ölen, babaları da evlenip evi terk eden 8 kardeşe Kurtalan Kaymakamlığı ile Vali Hüseyin Avni Mutlu'nun korumaları yardım elini uzattı.

Anneleri yaklaşık 2 yıl önce yakalandığı kanser hastalığı sonucu ölen Zeynep Çatuk (18), Yunus Emre (16), Musap (10), Elif (7), Sezai (7), Merve (6), Murat (4) ve Hatice (3) kardeşlerin dramı, 4 ay önce babalarının evlenip ilçeyi terk etmesiyle daha da ağırlaştı. Babalarının kendilerini terk etmesinin ardından bulundukları kiralık evden de çıkmak zorunda kalan kardeşlere Kaymakam Mustafa Serdar Bakır sahip çıkarak, anne babasız 8 çocuğu kamuya ait bir lojmana yerleştirdi. Birbirlerinden ayrılmak istemeyen kardeşler, küçüklerinin yurda yerleştirilmelerini istemeyince koruma altına alındı. Kardeşlerin bu durumunu öğrenen Vali Hüseyin Avni Mutlu'nun koruma polislerinin de aralarında bulunduğu bir grup polis, kolları sıvayarak yardım topladı. Yardımlar, Vali Mutlu'nun eşi Gül Mutlu tarafından Çatuk ailesinin de aralarında bulunduğu daha önceden tespit edilen yoksul ailelere teslim edildi.

Gül Mutlu, yoksul ailelerin durumlarının araştırıldığını belirterek, "Çok yoksul olan 6 nüfuslu bu aileye bir çamaşır makinesi veriyoruz. Ancak ikinci ailenin durumu gerçekten yürek burkuyor. Anneleri vefat etmiş, babaları tarafından terk edilen en büyüğü 18, en küçüğü ise 3 yaşında olan 8 çocuğumuza herkesin sahip çıkması gerekiyor. Onları yurda yerleştirmek istedik, ancak birbirlerinden ayrılmak istemediler. Bu nedenle koruma altına alınmalarını sağladık. Devletin şefkatli elleri bu tür ailelere elbette uzanıyor. Vatandaşlarımızın da yardım kollarını uzatması, toplum içerisinde kardeşlik, birlik ve beraberlik duygularının varlığını göstermesi açısından çok önemlidir. Bunu gerçekleştiren polislerimizi kutluyor ve onlara teşekkür ediyorum" dedi.

Kardeşlerine hem annelik ve hem de babalık yapmak zorunda kalan 18 yaşındaki Zeynep Çatuk, "Yaklaşık 2 yıl önce annemi kanserden kaybettim. Babamla birlikte yaşıyorduk. Ancak babam, 4 ay önce evlenerek bizleri terk etti. Nereye gittiğini bile bilmiyoruz. Kiralık olarak kaldığımız evden de ayrılmak zorunda kaldık. Bize Kaymakam sahip çıktı. Allah, devlete zeval vermesin; bize bir lojman verdi. Bize sahip çıkanlara teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Daha sonra, oturma grubu, çekyat, halı, gıda malzemeleri ve küçük çocuklara oyuncaklardan oluşan yardım malzemeleri kardeşlere teslim edildi. Öte yandan, toplanan yardımlar kapsamında 44 yaşında işsiz ve bir oğlu üniversitede okuyan bir şahsın ailesine de bir çamaşır makinesi verildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title