Haberler

Siirt İstanbul'da Tarihi Günler Yaşıyor

Güncelleme:

Siirt Valiliği tarafından Feshane'de düzenlenen Siirt Günleri, renkli görüntülere sahne oldu. İstanbul'da yaşayan binlerce Siirtli, etkinlikleri takip etmek üzere Feshane'ye akın etti.

4 gün sürecek etkinliklerde, Siirt'in marka olmuş yerel sanatçıları da sahne alıyor. Siirtli şair ve yazarlar kendilerine ayrılan stantta kitaplarını imzalarken, birçok esnaf ürünlerini tanıtma fırsatı buldu.

Hazırlıkları aylarca devam eden Siirt Günleri'nin açılışına bakanlar ilgi gösterdi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinliklerde, ulusal basının ilgisi büyük oldu.

Siirt Valiliğince düzenlenen Siirt Günleri Feshane'de ilk gün ve iş günü olmasına rağmen büyük bir katılım ile gerçekleşti. Siirt Günleri açılışına Aile ve Sosyal politikalar Bakanı Fatma Şahin, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Siirt Valisi Ahmet Aydın, Ak Parti genel Başkan Yardımcısı Numan kurtulmuş, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Ak Parti İstanbul Milletvekili Mihrimah Belma Satır, TFF eski başkanlarından Haluk Ulusoy, Ak Parti Siirt Milletvekilleri Afif Demirkıran ve Osman Ören, iş, sanat, spor ve bilim dünyasından ünlülerin yanı sıra binlerce vatandaş katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Siirt Valisi Ahmet Aydın, Siirt'in çözüm süreci ile kabuğunu daha hızlı bir şekilde kırmaya başladığını söyledi. Vali Aydın,"Siirt üç ayrı dilin kardeşçe yaşadığı bir il olması münasebetiyle Türkiye'ye örnek olmalı. Siirt doğasıyla ve yeraltı zenginlikleri ile her yönden farklı bir şehirdir. Burada bizleri yalnız bırakmayan değerli devlet erkanımıza teşekkür ediyor, panel sonrası Siirt'e gidemeyenler ve yakın zamanda gitme fırsatı olmayanları standlarımızı gezmeye davet ediyoruz" diyerek sonlandırdı.

Açılış töreninde bir konuşma yapan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da,"İstanbul'da bulunan Vefa semti güzel şehrimiz Siirt'in bize bir armağanıdır. Siirt'ten İstanbul'a göç eden Ebul Vefa hazretleri ilk o semtimize yerleşmiş ve sonrasında kendisinin adı verilmiştir." dedi.

Etkinliklere katılarak, büyük takdir toplayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da, "Yerel kültürlerin küresel kültürün etkisi altında ezildiği bu günlerde, böyle etkinliklerin yapılması çok önemlidir" dedi.

Siirt denildiğinde aklıma çocukluğum gelir diyen Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış Siirtli olmaktan duyduğu gururu dile getirerek Siirt'i tanımanın bir ayrıcalık ve kültür zenginliği olacağını vurgulayarak, "Siirt, yiğidi düştüğü yerden kaldırdı ve sadece kimilerinin 'Muhtar bile olamaz' dediği o kişiyi, Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı yapmakla kalmadı, dünya vicdanının sesi haline getirdi."diye konuştu.

Aile ve Sosyal politikalar Bakanı Fatma Şahin ise konuşmasında, "Bölge insanı olarak Siirt'te uzun süre çalıştım. 2002 yılı seçimlerinde partim beni Siirt çalışmaları için görevlendirmişti ve uzun süren çalışmalarım oldu. Siirt'i ve Siirt insanını tanırım. Burada düzenlenen Siirt Günleri'nde mutfak kısmında olan arkadaşları çok iyi anlıyorum ve onlara teşekkür ediyorum" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Bakanlar beraberindekilerle birlikte açılan stantları gezdiler. Burada kendilerine ikram edilen yiyeceklerden yiyerek vatandaşlarla sohbet ettiler.

Siirt Valisi Ahmet Aydın, onlarca canlı yayına katılarak, Siirt'i dünyaya tanıttı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Fatma Şahin Ahmet Aydın İstanbul Siirt Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title