Haberler

Siirt Fıstıktan Sonra Ceviz ve Süs Bitkisi Üretiminde de Bölgenin Merkezi Olacak

Siirt fıstıktan sonra ceviz ve süs bitkisi üretiminde de bölgenin merkezi olacak Siirt fıstıktan sonra ceviz ve süs bitkisi üretiminde de bölgenin merkezi oluyorSİİRT - Siirt'te, yılda 500 milyon TL dolayında il ekonomisine gelir sağlayan fıstıktan sonra ceviz ve süs bitki üretimi...

Siirt fıstıktan sonra ceviz ve süs bitkisi üretiminde de bölgenin merkezi olacak

Siirt fıstıktan sonra ceviz ve süs bitkisi üretiminde de bölgenin merkezi oluyor

SİİRT - Siirt'te, yılda 500 milyon TL dolayında il ekonomisine gelir sağlayan fıstıktan sonra ceviz ve süs bitki üretimi yapılarak bölgenin bitki üretim merkezi haline gelmesi sağlanıyor.

Devletin çeşitli desteklemeleriyle her geçen gün Siirt fıstığı üretimine olan talep artarken, son birkaç yıldır artan ceviz üretimi ve 2 milyon adet ekilen süs bitkisi üretimi üreticilere yeni gelir kapısı sağlıyor. Siirt Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın ve Tarım Orman Müdürü Ergün Demirhan, Siirt Baykan karayolu 10. kilometresinde Hamza Keleş adlı üretici tarafından süs bitkisi üretimi yapılan serayı ziyaret ederek incelemede bulundu.

Siirt'in fıstıkta bölgenin parlayan yıldızı olduğunu aktaran Tarım ve Orman Müdürü Ergün Demirhan, "Tüm bölgede Batman, Şanlıurfa, Gaziantep'te olmayan bir yatırımın içinde bulunuyoruz. Siirt süs bitkilerinde özellikle dış mekan alanda bir ilki başarmıştır, 15 dönümlük bir serada 2 milyon adetlik bir çiçek üretimine başladık, bu yeni bir yatırım alanıdır" dedi.

Siirt valiliğinin desteğiyle 1 milyon TL'lik bütçeyle ceviz bahçesi alanı oluşturulduğunu da aktaran Demirhan, "Bin 200 dönüm alana 1 milyonluk yatırımla 30 bin ceviz fidanı toprakla buluşturuldu. 2 yıl önce kuruyan ceviz bahçelerinde 2 bin adet ceviz ağacı dağıtıldı. Siirt fıstığından sonra cevizde de iddialı bir konuma geldi" ifadelerini kullandı.

Hamza Keleş adlı üretici ise Siirt'in ilk sertifikalı fıstık üreticisi olduğunu belirterek, "Fıstık üreticisiyim, aynı zamanda seracılık ve çiçekçiliğe yeni başladım. Burada 100 bin çuha, 1 milyon hercai menekşe olmak üzere toplam 1 milyon 250 bin süs fidanı, fıstık fidanı dikimi ve 20 dönüm serada marul ve çeşitli sebze ekiyorum. Her çiftçi gibi bizim de bazı sorunlarımız var, ama aşımız kaynıyor. Pazar bulmaya çalışıyorum" diye konuştu.

Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından daha sonra sembolik olarak bazı üreticilere aşılı ceviz fidanı dağıtıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Genel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title