Haberler

Siirt Evlerin Önündeki Sokağa Temizleyen Kadınlara Beyaz Eşya

Siirt'in Kurtalan ilçesinde, evlerinin önünden geçen ara sokakları her gün temizleyerek, evleri gibi bakım yapıp ilgilenen 8 ev hanımına, Kurtalan Belediyesi tarafından çamaşır ve bulaşık makinesi hediye edildi.

Siirt'in Kurtalan ilçesinde, evlerinin önünden geçen ara sokakları her gün temizleyerek, evleri gibi bakım yapıp ilgilenen 8 ev hanımına, Kurtalan Belediyesi tarafından çamaşır ve bulaşık makinesi hediye edildi.

Kurtalan ilçesi Tekel mahallesinde yapılan bu uygulama kapsamında, evlerinin önündeki sokakları her gün su ile yıkayan ve süpürge ile temizleyerek evleri gibi bakan 8 kadına çamaşır ve bulaşık makinesi hediye edildi. Bu uygulamanın diğer mahallerde de hayata geçirileceğini belirten Kurtalan Belediye Başkanı Nevzat Karaatay, Belediye temizlik ekiplerimiz bu mahallemizi mercek altına aldı ve mahalleye temizleyen gelen ekipler, mahallenin sürekli temiz olduğunu fark edince konuyu bana ilettiler. Ben de bizzat buraya gelerek inceleme yaptım ve gördük ki ev hanımlarımız evleri temizledikleri gibi mahallelerini de temizliyorlar bunlara ödüllendirmek istedim. ve isteklerine göre kimisine çamaşır, kimisine ise bulaşık makinesi alarak hediye ettik dedi.

BEŞ AY BOYUNCA YAKIN TAKİBE ALDIK

Kurtalan Belediyesi Temizlik ekiplerinin ilçede bulunan Tekel mahallesini, temizlik konusunda yakın bir takibe aldıklarını belirten Başkan Karaatay, Bu mahallemizin temizlik konusunda yaptıkları yakın bir takibe aldık ve buraya gelen temizlik ekiplerimiz verdiği rapor doğrultusunda bizler rapor oluşturduk. Kendilerini yaptıkları bu örnek davranışın tüm ilçe halkına örnek olmasını için hediye veriyoruz ve kendilerini tebrik ediyorum. Bu çalışmamız diğer mahallerde uygulanacaktır diye konuştu.

ÖNCE EV SONRA SOKAK

Sabah erken kalkarak ev temizliği ile birlikte evlerinin önündeki sokağı da temizlediklerini anlatan Safiye Soydan, Biz belediyemize teşekkür ediyoruz. Bizler bu mahallenin kadınları olarak sokağımızı temiz tutmak zorundayız çünkü burası bizim ortak yaşamımız ve bizler bu konuda her sabah evlerimizi temizledikten sonra kadınlar olarak toplanıyoruz ve sokaklarımızı temizliyoruz. Buraya gelen temizlik ekipleri sokakta bir sigara izmariti bile bulamıyor ve şaşkınlıklarını gizleyemiyorlar. Ekipler bunu Belediye Başkanımız Nevzat Karaatay'a iletmişler kendisi de buraya gelerek bizlerin yaptığı temizliği gördü ve bizlere bir ihtiyaçlarının olup olmadığını sordu bizler yok dedik ancak kendisi bizleri ödüllendireceğini belirtti ve bizlere çamaşır makinesi ile bulaşık makinesi hediye etti kendilerine teşekkür ederiz şeklindre konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kurtalan Tekel Siirt Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title