Haberler

Siirt Belediyesi'nde Çalışan İşçilerden Sendika Talebi

Siirt Belediye Başkanlığı Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde taşeron şirket tarafından yürütülen temizlik işlerinde çalışan 206 işçi sendika talebinde bulundu.

Siirt Belediye Başkanlığı Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde taşeron şirket tarafından yürütülen temizlik işlerinde çalışan 206 işçi sendika talebinde bulundu.

İşçiler adına oluşan bir heyet Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak'ı makamında ziyaret ederek, özlük haklarının başta olmak üzere diğer haklarının korunması için sendikal bir çatı altında bir araya gelmek için destek istedi. İşçiler adına konuşan Lazgin Tepe, halen taşeron firma tarafından yürütülen temizlik firmasında 206 işçi bulunduğunu belirterek, son 4 aydır bağlı oldukları taşeron şirket tarafından maaşlarında yapılan kesintilere çözüm bulunması amacıyla Başkan Sadak'tan destek istedi. Tepe, "Amacımız özlük haklarımıza kavuşmaktır. Yaklaşık 10 yıldır birçok arkadaşımla birlikte temizlik firmasında görev yapıyoruz. Daha önceki dönemlerde emeğimizin karşılığı zamanında ödenmediği için mağdur oluyorduk. Bu amaçla 2014'ten itibaren biz de sendikal haklara sahip olmak için destek bekliyoruz" dedi.

Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak ise, her zaman emekçinin yanında olduğunu, imkan dahilinde destek vereceğini söyledi. Sadak, "Siirt'te bulunan tüm kesimlere ayrımsız, eşit ve kaliteli bir hizmet çabası içindeyim. Bunun yanı sıra toplum en onurlu kesimleri arasında yer alan temizlik emekçilerinin haklarının zamanda ödenmesi ve yaşanılır bir gelirlerinin olması için yasal mevzuatlar çerçevesinde tüm imkanları seferber ettik. Temizlik emekçilerinin yaptığı hizmete karşılık aldıkları ücrettin her zaman yetersiz olduğunu söyledim. Keşke yasal mevzuatlar ve imkanlar emekçiye emeğinin karşılığını almasına müsaade etseydi. Anacak var olan imkanlar ile sadece bu arkadaşlarımıza yüzde 20'lik bir artış sağlayabildik. Temizlik emekçilerinin örgütlenerek sendikalaşma taleplerini destekliyorum. Ancak konuyla ile ilgili yasal mevzuattın buna izin verip vermediğini şu anda araştırıyoruz. Eğer yasal bir engel yoksa görev sürem tamamlanmadan sendikanın kurulmasına her desteği vereceğiz. Tazminat olayı ve maaş kesintilerinin bizimle bir ilgisi bulunmamasına rağmen konuyla ilgili olarak taşeron firma yetkilileri ile görüşeceğiz, sorunun en kısa sürede çözümü için gerekli girişimlerde bulunacağız" diye konuştu. - SİİRT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Siirt Belediyesi Selim Sadak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title