Haberler

Siirt: Beğendik Halkı, Yol ve Su İstiyor

Siirt'in Pervari İlçesi'ne Bağlı Beğendik Belde Belediye Başkanı Ali Osman Seçuk, Yıllardan Beri Yol ve İçme Suyu Sıkıntısı Yaşadıklarını Belirterek, "Sorunların Giderilmesi Konusunda Yardım Talebimize Hiçbir Yerden Cevap Gelmedi. Başbakan'ın Verdiği Talimatlar da Yerine Getirilmedi. Beldenin Köye Dönüştürülmesini İstiyorum, Başka Çare Kalmadı" Dedi.

Siirt'in Pervari İlçesi'ne bağlı Beğendik Belde Belediye Başkanı Ali Osman Seçuk, yıllardan beri yol ve içme suyu sıkıntısı yaşadıklarını belirterek, "Sorunların giderilmesi konusunda yardım talebimize hiçbir yerden cevap gelmedi. Başbakan'ın verdiği talimatlar da yerine getirilmedi. Beldenin köye dönüştürülmesini istiyorum, başka çare kalmadı" dedi.

Pervari İlçesi'ne 25 kilometre uzaklıktaki Beğendik Beldesi, yıllardır ulaşım ve içme suyu sağlamakta zorluk çekiyor. 1.5 kilometrekarelik bir alanda kurulan, 3 bin nüfuslu Beğendik Beldesi'nde yaşayan vatandaşlar, içme sularını beldede bulunan 2 kaynak memba suyundan ve çeşmelerden karşılıyor. Köylü kadınlar ise, her gün 3 kilometre yol kat ederek vardıkları çeşmeden omuzlarında ve eşek sırtında getirdikleri suyla ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyor. Çocuklar ise, her gün 2 kilometrelik engebeli patika yollardan geçerek okula gidiyor.

Beğendik Beldesi'nin yıllardan beri çile çektiğini söyleyen Belde Belediye Başkanı Ali Osman Seçuk, beldenin sorunlarını gidermede yardıma ihtiyaç duyduklarını kaydetti. Beldenin ulaşım ve içme suyu gibi temel sorunlarına çözüm bulmak için çalmadık kapı bırakmadığını, ama tüm çabalarının boşa çıktığını ifade eden Başkan Seçuk, "1992 yılından beri köyümüz beldedir. Ne içme suyumuz ne alt yapımız ne de yolumuz var. Pervari İlçesi ile Beğendik Beldemiz arasındaki 25 kilometre yolu 2 saatlik zaman zarfı içinde kat ediyoruz. Çünkü virajlar içinde bir yol. Ben böyle bir yolu Türkiye'nin hiçbir yerinde görmedim. Virajlar içindeki yolu, her gün korku içinde kullanıyoruz. İçme suyunu, 25 yıldan beri 5 santimlik bir borunun içinden gelen suyla karşılamaya çalışıyoruz. Belde halkı bana isyan ediyor, beni protesto ediyor. Ne yapacağımı şaşırmış vaziyetteyim. Hangi kapıyı çaldıysam, yüzüme kapandı. Değişik projeleri ilgili makamlara ilettim. Projeler, maalesef geri geldi. Başbakanımız Erdoğan'a bizzat sorunumuzu ilettim. Kendisi de Siirt Valiliği'ne bu konuyla ilgili talimatlar verdi; ama maalesef verilen talimatlar yerine getirilmedi. Bu durumu ben de göz önünde bulundurarak beldenin beldelikten çıkarılmasını ve köye dönüştürülmesini istiyorum. Tek çare bu" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title