Haberler

Siirt: Başbakan Erdoğan Siirt'te...(2)

Siirt'te İbrahim Hakki Hazretleri Külliyesi'nin Açılışını Yapan Başbakan Erdoğan, Diyarbakır'daki Patlamanın Arkasında Terör Örgütü PKK'nın Olduğu Yönünde Bulgular Elde Edildiğini Söyledi.

Siirt'te İbrahim Hakki Hazretleri Külliyesi'nin açılışını yapan Başbakan Erdoğan, Diyarbakır'daki patlamanın arkasında terör örgütü PKK'nın olduğu yönünde bulgular elde edildiğini söyledi.

Siirt'te çeşitli açılışlardan sonra Aydınlar İlçesi'ne geçen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, restorasyonu yapılan İbrahim Hakkı Hazretleri Külliyesi'nin açılışını yaptı. İlçede bulanan çocuklara oyuncak dağıtan Erdoğan, açılış sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Diyarbakır'daki patlama ile ilgili bir soruya Erdoğan, "Daha önce bir üstlenme hadisesi olmuştu. Bu üstlenme doğru değil. Bu bakımdan isim vermeyelim. Terör örgütlerinin asıl amacı, propagandalarını yaptırmaktır. Bir olayı üstlenmek, kendi propagandasını yaptırmaya yönelik bir adımdır. Diyarbakır'da yapılmak istenen de budur. Burada güvenlik güçlerimiz ellerinden gelen her şeyi, olayların psikolojisine uygun olarak yapacaktır. Bundan önce Diyarbakır halkı nasıl, gayet sükunetle gereken cevabı vermişse, inanıyorum ki yine aynı şekilde cevap verecektir. Çünkü teröre karşı devlet-millet el ele bu mücadeleyi sürdürmek zorundayız. Devletin herhangi bir kurum ya da kuruluşunun terör örgütlerine destek vermesi söz konusu olamaz. Bu konuda da hassasiyetlerimiz aynen devam etmektedir. Türkiye'de özellikle bizler, halkımızın huzurunu bozacak yaklaşımlara karşı mevcut duruşumu aynı şekilde sürdüreceğiz. Bu noktada taviz vermemiz asla mümkün değildir. Bir çok aydın biraraya gelip çağrılar yapıyor. Farklı kişilerden çağrılar, davetler alıyorlar. Bunların hepsi iyi niyetli olduğu sürece tasvip ederiz. Onun dışında da devlet olarak yasaların, kanunların emredici görevleri vardır, bunu yerine getiririz. Diyarbakırlı vatandaşlarımızın ülkemizi rahatsız edici çağrılara icabet etmemelerini kendilerine özellikle tavsiye ediyorum. Çünkü ülkemizin, sevgiye barışa dayanışmaya ihtiyacı vardır" diye cevap vedi.

Bir gazetecinin 'Diyarbakır'daki patlamayı PKK'mı yaptı?' sorusu üzerine Başbakan Erdoğan, "Bu konuda bulgular var. Sayın bakan daha sonra açıklayacak" dedi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yaptığı açıklamanın sorulduğu Başbakan Erdoğan, "Bu konuyla ilgili hiç bir zaman muhatap almayacağım. Bu konuda da herhangi bir açıklamam yoktur. Arkadaşlarım gerekli açıklamayı yapıyor" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, külliye açılışından sonra özel ATA uçağıyla saat 18.10'da İstanbul'a gitmek üzere Siirt'ten ayrıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title