Haberler

Şiir Yarışmasında Dereceye Girenlere Ödülleri Verildi

Hatay’ın Yayladağı ilçesinde belediyenin düzenlediği “İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy” konulu şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri törenle verildi.

Hatay'ın Yayladağı ilçesinde belediyenin düzenlediği "İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy" konulu şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri törenle verildi.

Hatay genelinde lise, orta öğretim ve ilköğretim öğrencilerinin katıldığı "İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy" konulu şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere, Yayladağı Öğretmenevi'nde düzenlenen programla ödülleri verildi. Programa, Yayladağı ilçe Kaymakam'ı Ömer Faruk Yüce, Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Kalkan, Yayladağı İlçe Emniyet Amiri Harun Aktaş, Yayladağı İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Öztürk, Yayladağı İlçe Müftüsü Alaattin Türkoğlu ve Yayladağı, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yakup Karasoy'un yanı sıra çok sayıda davetli, öğrenci ve öğrenci velileri katıldı.

Programda bir konuşma yapan, Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, "Burada olmaktan son derece mutluyum, Payas ile Yayladağı arasında her ne kadar yüzlerce kilometre mesafe olsa da aramızda gönül bağı var. Bu gece gördüm ki, Yavuz Sultan Selim Han bu topraklara sizleri boşuna yerleştirmemiş, o ruh hala canlı ve dip diri" dedi.

Altan, yarışmaya katılan tüm öğrencileri tebrik ederek, ödül almaya hak kazananları ayrıca kutladığını ifade ederek, ödül alan öğrencileri öğretmenleri ile beraber Çanakkale gezisine götüreceğinin de sözünü verdi.

Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Kalkan da, yarışmayı üçüncü kez düzenlediklerini ve katılımdan dolayı mutluluk duyduklarını belirterek "Burada amacımız Merhum Mehmet Akif Ersoy'u gençlerimizin anlamasını sağlayıp Asım'ın nesli dediği o nesli yetiştirmek ve İstiklal Marşımızın mısraları arasında gizli o derin manaları idrak etmelerini sağlamaktır" dedi. Kalkan, ödül alan veya alamayan tüm öğrencilerimize, Öretmenlerine ve ailelerine ayrı ayrı teşekkür ettiğini dile getirerek, belediye olarak bu gibi faaliyetleri sürdüreceklerini kaydetti.

Son olarak söz alan Yayladağı Kaymakam'ı Ömer Faruk Yüce de "öğrencilik ve meslek hayatımda bu ve buna benzer bir çok programa iştirak ettim, fakat buradaki heyecan ve duygu yoğunluğunu daha önce görmedim ve yaşamadım, henüz ilçede göreve başlayalı 2 ay oldu, fakat bir kez daha gördüm ki, bu topraklar ehil ellerde, bir kez daha, programın düzenlenmesin de emeği geçen her kesi ve katılım sağlayıp ödül alıp alamayan tüm öğrencileri bir kez daha tebrik eder, başarılarınızın ve bu programların devam etmesini temenni ediyorum" dedi.

Dereceye giren öğrencilere ödüllerinin takdim edilmesinin ardından, program 15 Temmuz akşamı Ankara Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığının bombalanması sonu Şehit olan Polis Hurşit Uzel'in Kardeşi Hüseyin Uzel'in, abisi ve orada şehit olan 46 özel harekat Polisi için yazdığı "Ezel Tepenin Okçuları" adlı şiiri okumasıyla sona erdi. - HATAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Akif Ersoy Yayladağı Payas Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar? Son seçim anketi! Bu pazar seçim olsa hangi parti yüzde kaç oy alır? Manchester United Sheffield United maçı CANLI izle! 24 Nisan MANU Sheffield United maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Toz taşınımı nedir, ne zaman olacak? Toz taşınımı hangi illerde olacak?
title