Haberler

Şiir Durakları"

"Şiir Durakları" programında Sabahattin Zaim Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. Turan Koç, şiire başlama serüvenini anlattı.

"Şiir Durakları" programında Sabahattin Zaim Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. Turan Koç, şiire başlama serüvenini anlattı.

Kızlarağası Medresesinde yapılan etkinlikte konuşan Koç, şiirin esnetmeden ve sündürmeden yazılması gerektiğini belirterek, "Bizim şiirimiz, fikre, ideaya, düşünceye sadakat göstermelidir. Fikirle bağ kurulduğu takdirde sağlam şiirler ortaya çıkar. Ayağının birisinin bir yerde olması gerekir. Pergel misali. İşte bu fikirdir" dedi.

Koç, şöyle konuştu:

"Şiirde söylemek kadar susmak da önemlidir. Ben işte bunlardan kendime pay çıkardım. Çıkardıkça çekindim de aynı zamanda. Yazmayı erteledim. Şiirin teşhir dili olmadığına inanıyorum. Şiirin bilgi verici bir dili vardır. Dini dile en yakın dil şiirin dilidir. Yaşanan şeye, oluşumuza, yapılana, edilene işaret eden dildir bu. Arama felsefenin işi, şiir bulmanın işidir diye düşünüyorum. Şiirin işi, analoji yani temsil. Kuran-ı Kerim, temsil olarak anlatır. Temessül ruhun, idealin somutlaşması. O koca ruhları somutlaştırmak şiirin alanına giriyor."

Etkinliğin sonunda Turan Koç dinleyicilere "Sarmal" adlı şiirini okudu.

Turan Koç

1984'te Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesine geçip "Ölümsüzlük Açısından Ruh Beden İlişkisi" konulu doktora tezini veren, aynı fakültede felsefe profesörlüğü yapan Koç, halen Sabahattin Zaim Üniversitesi Dekanı olarak görev yapıyor.

İlk şiiri "Ay" Edebiyat dergisinde, şiir ve yazıları "Diriliş", "Mavera", "Hece"de yayımlanan Koç'un "Kan Gibi Vakte Düşen", "Din Dili", "İslam Estetiği", "Ölümsüzlük Düşüncesi" kitapları bulunuyor.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title