Haberler

Şii Fazilet Partisi'nden Irak'ın Bütünlüğünün Korunması Çağrısı

Irak'taki Şii Fazilet Partisi Liderlerinden Ali El Hirşavi, Irak'ın Bütünlüğünün Korunması ve Şehirdeki Kalkınmanın Engellenmek İstemesine Karşı Durulması Çağrısında Bulundu.

Irak'taki Şii Fazilet Partisi liderlerinden Ali El Hirşavi, Irak'ın bütünlüğünün korunması ve şehirdeki kalkınmanın engellenmek istemesine karşı durulması çağrısında bulundu.

Bugün Basra'daki bir camide cuma namazı hutbesinde konuşan Ali El Hirşavi, İmam Ali Hüseyin Bin Ali'nin zamanında da kendisine karşı gelen insanların olduğunu ve buna karşı halkla beraber mücadele ettiklerini belirtti. Ali El Hirşavi, "İmam Hüseyin, Mekke'den Kufe'ye göç etti ve imansızlara karşı mücadele etmenin İslam'a hizmet etmek olduğunu düşünüyordu. Bazı insanlar İmam'a katıldılar, bazıları katılmadılar. Bölünmüş olan ulusumuzun kurtuluşu için bu günlerde sembol olan şeylere ihtiyacımız var" dedi.

Merkezi Irak'ın güneyinde bulunan Şiiler'in yönetimindeki Fazilet Partisi, Şeyhleri Muhammed Yukubi'ye bağlı bulunuyor. Basra Valisi ve Basra milletvekili de Fazilet Partisi'nin üyeleri arasında bulunuyor.

(MEB-SŞ-SŞ-CC-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title