Haberler

Sıhhiye Meydanı'nda Gerginlik

Sıhhiye Meydanı'nda Grupların Alınması Sırasında Ödp'li Bir Grupla Polis Arasında Gerginlik Yaşandı. Gerginlik Taşlı Sopalı Kavgaya Dönüştü.

İstanbul'un ardından Ankara'daki 1 Mayısm kutlamalarında da gerginlik yaşanıyor.

Sıhhiye Meydanı'nda grupların alınması sırasında ÖDP'li bir grupla polis arasında gerginlik yaşandı. Gerginlik taşlı sopalı kavgaya dönüştü. Sıhhiye Meydanı'ndaki arama noktasında ÖDP'li bir grup ile polis arasında çıkan çatışmada polis gaz bombası attı. Bazı gösterici ve polisler gaz bombasından etkilendi. Bazı göstericiler yaralandı. Anons araçlarından grupların sakin olması gruplar içinde çocuklar olduğu ve gereksiz gerginliğe izin verilmemsi istendi.

Bu arada rüzgarla birlikte dağılan gaz, grubu daha da çok etkiledi. Olayların ardından kapatılan arama noktaları ise bir süre sonra tekrar açıldı ve alana girişler başladı.

Bu arada, alana girişlerin tamamlanmasından sonra miting başladı. Arama noktalarındaki tüm polisler çekildi. Kapılar açıldı ve tüm grupların alana girmesi sağlandı.

Öte yandan Sıhhiye meydanındaki cam bariyerlerin çoğu kırıldı. Gruplar arasında zaman zaman gerginliklerin yaşandığı mitingte, CnnTürk Kameramanı Cüneyt Ünal da taşlı sopalı kavga sırasında yaralandı.(ANKA)

(EKİP)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title