Haberler

Sigortacılık Haftası Kent Meydanında Kutlandı

Sigortacılığın geliştirilmesi, sigortacılık bilincinin oluşturulması amacıyla “Sigorta Haftası” Sakarya’da kutlandı.

Sigortacılığın geliştirilmesi, sigortacılık bilincinin oluşturulması amacıyla "Sigorta Haftası" Sakarya'da kutlandı.

Her yıl 25-31 Mayıs tarihleri arasında kutlanan "Sigorta Haftası" Kent Meydanında kutlandı. Gerçekleşen törene Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (SATSO) Başkanı Mahmut Kösemusul, İl Emniyet Müdürü Osman Babadağı ve öğrenciler katıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sakarya Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Sakarya Üniveristesi'nin SATSO'nun evsahipliği yaptığı etkinlik açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul yaptığı açıklamada, "Tüm Türkiye'de sigorta haftası etkinliği kutlanmakta. Bizde bu etkinliği Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sakarya Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Sakarya Üniveristesi ile birlikte SATSO olarak ev sahipliği yaparak kutlamaktayız. Buradaki amacımız afet, deprem ve kazaların her an gelebileceğini unutmamak gerektiğidir. Bunu hatırlatmak için ve vatandaşlarımızın bilgilenmesi için bu etkinlik düzenlendi. Bu etkinliği düzenleyen 16. Meslek komitesini ve emeği geçen herkesi tebrik ediyorum" diye konuştu.

Açılış töreninin ardından stantları tek tek ziyaret eden Vali Coş ve protokol Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi'nin Deprem Tırı'na binerek 7,4 şiddetinde deprem sarsıntısını yaşadılar. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi akademisyenleri tarafından verilen kısa bilgilerde depremlerin değil insanların bilinçsizliği sebebiyle fazla can kayıpları yaşandığını ifade ettiler. Türkiye'nin bir deprem ülkesi olduğunu söyleyen Vali Coş, "Depreme uygun yaşam alanları dizayn etmeli, deprem gerçeğinin bilinci ile hareket etmeliyiz" dedi. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hüseyin Avni Coş Mahmut Kösemusul Türkiye Sakarya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title