Haberler

Sigorta Prim Borçlarına Kolaylık

AK Parti Amasya Milletvekili Akif Gülle, Sgk Müdürü Ömer Eker'i Makamında Ziyaret Etti.

AK Parti Amasya Milletvekili Akif Gülle, SGK Müdürü Ömer Eker'i makamında ziyaret etti.

AK Parti Amasya İl Başkanı Mustafa Yıldız ile birlikte İl Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Müdürlüğü'nü ziyaret ederek göreve yeni atanan Ömer Eker ile görüşen Milletvekili Akif Gülle, çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Bağ-Kur ve SSK'nın aynı çatı altında yaklaşık 6 aydır görev yaptığını söyleyen SGK Müdürü Ömer Eker, her işlemin tek elden ve aynı bina içerisinde yapıldığını belirtti.

SGK'nın prim borçlarını 24 aya kadar varan taksitle ödeme kolaylığı getirdiğini belirten Ömer Eker, "5763 sayılı kanun ile 5510 sayılı kanuna eklenen 23 ve 24. madde metinleri ile işveren ve sigortalıların 2008 mart ve önceki dönemlere ait başvuru tarihine kadar tahakkuk eden sigorta primi, işsizlik sigortası primi, idari para cezası, sosyal yardım zammı, ihaleli ve inşaat işlerinden doğan fark, işçilikten kaynaklanan prim borçları, isteğe bağlı sigortalıların 2008 mart ve önceki dönemlere ilişkin malullük, yaşlılık ve ölüm sigortalıklarına ait prim borçlarını, Bağ-Kur'a tabi sigortalıların 31.3.2008 tarihine kadar ödenmemiş olan prim ve Sosyal Güvenlik Destekleme Primi borçlarını kapsıyor" dedi.

Müracaatların başladığını ve 28 Temmuz'a kadar süreceğini, ödemelerin peşin yada 24 aya kadar eşit taksitlerle ödenebileceğini belirten Eker, "Peşin ödeme halinde başvuru tarihini takip eden bir ay içinde borç aslının gecikme cezası ve gecikme zammının yüzde 15'i ile birlikte ödenmesi halinde bakiye gecikme cezası ve gecikme zammının yüzde 85'i terkin edilecek, taksitli ödeme durumunda ise borçların 12 aya kadar taksitle ödenmesinin istenilmesi halinde gecikme cezası ve gecikme zammının yüzde 55'i, 24 aya kadar istenilmesi halinde yüzde 30'u terkin edilecek. Taksitle ödemede ayrıca vade farkı alınmayacak, teminat aranmayacak, mevcut hacizlerin ödemeler nispetinde bankalar ve ihale makamları nezdindeki hacizlerin ise ilk ödemeden sonra kaldırılacak" diye konuştu.

Sosyal güvenlik kurumlarının bir çatı altın toplanmasının çok önemli bir gelişme olduğunu ifade eden Milletvekili Akif Gülle, gazetecilerin sorusu üzerine, "Yıllardır bu ülkenin yaşadığı faiz ve enflasyon belasından kurtarmak için iktidarımız gerekeni yapıyor ve yapacak" şeklinde konuştu.

(DY-SA) 11.06.2008 18:39 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title