Haberler

Sigorta Numarası Alıp Çalışmayanlara Sıkı Takip

Bursa Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Ali Gencer, Bakanlığın Talimatıyla 15 Yaşın Altında Sigorta Yaptıran Kişilere Yönelik İnceleme Yapacaklarını Belirterek, Yeni Yasayı İstismar Etmek İçin Giriş Yapıp, Çalışmadığı Tespit Edilenlere 500 YTL Para Cezası Kesileceğini Söyledi.

Bursa Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Ali Gencer, bakanlığın talimatıyla 15 yaşın altında sigorta yaptıran kişilere yönelik inceleme yapacaklarını belirterek, yeni yasayı istismar etmek için giriş yapıp, çalışmadığı tespit edilenlere 500 YTL para cezası kesileceğini söyledi.

Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İşadamları Derneği (DOSABSİAD) tarafından firmalara yönelik 'Yeni sosyal güvenlik yasası bilgilendirme semineri' düzenlendi. DOSAB Konferans Salonu'nda düzenlenen seminerde konuşan Bursa Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Ali Gencer, yeni yasa hakkındaki detayları anlattı. AB ülkelerinde 4 çalışanın 1 emekliye baktığını, Türkiye'de ise neredeyse 1 çalışanın 1 emekliye baktığını dile getiren Ali Gencer, "Ancak bizim ülkemizde 7 çalışanın 1 emekliye bakabileceği potansiyel var. Bu sıkıntının en büyük sebebi kayıtdışı ve geçmişteki erken yaşta emekliliktir. Yeni yasanın iyi anlaşılamaması sebebiyle son günde 9 bin 500 kişi sigorta numarası aldı. İş yasasına göre, 14 yaşından küçükler çalıştırılamaz. Ancak reklam ajanslarında küçük çocukların çalıştırabilmesi gibi istisnalar var. Bakanlığın talimatıyla 15 yaşın altında sigorta yaptıran kişilerin üzerinde inceleme yapacağız. Ancak incelemeler eleman yetersizliğinden biraz uzun sürecek. Bu yasayı istismar etmek için giriş yapıp, çalışmadığı tespit edilenlere 500 YTL para cezası kesilecek" dedi.

Bursa Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdür Yardımcısı Sıtkı Güler ise bazı belgelerin verilme süresinde yapılan değişiklikleri hatırlattı. Emekli Sandığı Müdür Yardımcısı Mustafa Kırtıl ve Bağkur Müdür Yardımcısı Adnan Kaçan da yeni yasayla birlikte Emekli sandığı ve Bağkur'da yaşanan değişiklikleri dile getirdi. Daha sonra firma temsilcilerinin sorularını cevaplayan konuşmacılara, DOSABSİAD Genel Sekreteri Selim Yedikardeş tarafından teşekkür plaketi verildi.

(OMR-MŞ-RA-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title