Haberler

Sığınmacılar Türkiye'de "Altın Bilezik" Sahibi Oluyor

Şanlıurfa'da, Harran Üniversitesi tarafından yürütülen otomotiv sektörüne yönelik bakım ve onarım kursuna katılan 300 Suriyeli sığınmacı, meslek sahibi oldu.

Şanlıurfa'da, Harran Üniversitesi tarafından yürütülen otomotiv sektörüne yönelik bakım ve onarım kursuna katılan 300 Suriyeli sığınmacı, meslek sahibi oldu.

Harran Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (HARÜSEM) tarafında yürütülen ve BM Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) ile Uluslararası Ortadoğu Barış Araştırmaları Merkezi Derneğince (IMPR) desteklenen "Otomotiv Sektörüne Yönelik Bakım ve Onarım Kursu" sona erdi.

Merkezde gerçekleştirilen sertifika dağıtım törenine katılan HARÜSEM Müdürü Doç. Dr. Celal Ağan, müdür yardımcıları Yrd. Doç. Dr. Vedat Beyyavaş ve Yrd. Doç. Dr. Mustafa Şit, katkılarından dolayı, IMPR yetkililerine plaket takdim etti.

Teorik eğitimi başarıyla tamamlayan ve Evren Sanayi Sitesi'nde uygulamalı eğitime tabi tutulacak 300 sığınmacı, bu sayede iş sahibi olma imkanı elde edecek.

Konuyla ilgili AA muhabirine açıklama yapan Yrd. Doç Dr. Mustafa Şit, tercüman eşliğinde 25 akademisyen tarafından verilen eğitimin 45 gün sürdüğünü ve bunun verimli geçtiğine inandıklarını dile getirdi.

Amaçlarının Suriyeli sığınmacılara hizmet vermek olduğunu ifade eden Şit, şunları kaydetti:

"Biz bu insanların meslek sahibi olup, para kazanmalarını ve topluma entegrasyon sağlamalarını istiyoruz çünkü savaş çok uzun sürdü ve insanların artık, bir şeye tutunmaları gerekiyor. Aksi taktirde suça bulaşmalarından endişe ediyoruz. Bu insanların ayrıca devlete yük olmasının önüne geçmek için meslek sahibi olmaları ve ailelerine bakabilmeleri gerekiyor. Kurs sonunda yaşları 18 ila 40 arasında değişen 300 kardeşimiz inşallah iş sahibi olacaktır."

Kaynak: AA / Güncel

Harran Üniversitesi Şanlıurfa Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title