Haberler

Sığınakta geçen günlerinde çocuklar "aç kalmasın" diye çabaladılar

Güncelleme:

Ukrayna'dan tahliye edilerek Erzincan'a yerleştirilen Ahıska Türkü kadınlar, gizlendikleri sığınak ve barınaklarda çocuklarıyla yaşadıkları zorlukları anlattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla 2015 yılında Ukrayna'dan getirilen ve Erzincan'ın Üzümlü ilçesine yerleştirilen Ahıska Türklerinden bazıları, zaman zaman işleri için geçici süreyle Ukrayna'ya gitti.

Rusya- Ukrayna savaşının başlamasıyla Türkiye'ye gelemeyen ve Dışişleri Bakanlığının organizasyonuyla tahliye edilen Ahıska Türkleri, Üzümlü ilçesindeki evlerine dönmenin ve akrabalarına kavuşmanın sevincini yaşıyor.

Tahliye edilen Ahıskalı kadınlar, sığınak ve barınaklarda verdikleri yaşam mücadelesini AA muhabirine aktardı.

"Bir hafta boyunca sığınaklardaydık"

Ukrayna'dan 4 çocuğu ile Türkiye'ye gelen Medine Gaffarova, okulların kapatılmasıyla savaşın başladığını anladıklarını söyledi.

Çocuklarıyla sığınaklara indiklerini ifade eden Gaffarova, şunları söyledi:

"Bir hafta boyunca sığınaklardaydık, yiyecek bulmakta zorlandık. Yiyecek ve su için sıralar, kuyruklar vardı. Herkes her istediğini alamıyordu. Yemek konusunda çok sıkıntılar çektik. Çocuklarımla ben Türkiye'ye geldim, eşim Ukrayna vatandaşı olduğu için çıkarmadılar. Onunla haberleşemiyorum, yola çıktığımdan bugüne telefonum çalışmıyor. 5 gündür, 'Nerede kaldı, nereye gitti.' hiç haberim yok."

Gaffarova, daha önce burada devlet tarafından tahsis edilen evine döndüğü için mutlu olduğunu dile getirdi.

"Çocuklardan kalan yemekleri yiyorduk, tabi kalırsa"

Çocuklarını savaş bölgesinden çıkardığı için çok sevinçli olduğunu aktaran Gaffarova, "Çok aile olduğumuz için bebekleri yatırıyorduk ve biz ayakta bekliyorduk. Yatmaya yer yoktu. Yemekleri ortaklaşa yapıyorduk. Mama, yiyecek giyecek gibi her şey ortaklaşa yapılıyordu. Yemekleri sırayla yapıyorduk ve önce çocuklara yediriyorduk. İşimiz hep çocuklarlaydı. 'Onlar doysun, onlara yetsin' diye çabalıyorduk. Çocuklardan kalan yemekleri de biz yiyorduk, tabi kalırsa." diye konuştu.

Feride Osmanova da savaştan çok korktuklarını ve sığınakta saklandıklarını anlattı.

Türkiye'nin desteğiyle sağ salim evlerine ulaştıklarını belirten Osmanova, "Bombaların patlamasından çocuklar da biz de çok korktuk. Şimdi Allah'a şükür her şey iyi. Yemekten başka sıkıntı çekmedik. Bombardıman artınca marketlerde alacak bir şey kalmadı. Yemekleri kadınlarla toplanıp yapıyorduk. Ekmeğimizi de kendimiz yapıyorduk. Sığınaklarda saatlerce günlerce saklandık." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Erzincan Türkiye Ukrayna Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title