Haberler

Sığınakta Eğitim Sona Eriyor

Adana'da 9 Yıl Önce Meydana Gelen Depremde Hasar Gören Okul Binaları Boşaltılarak Atatürk Kız Meslek Lisesi'ne Taşınan ve Derslik Yetmediği İçin Öğrencileri Okulun Sığınağında Eğitim Gören Kız Lisesi Binasının Temeli Atıldı.

Adana'da 9 yıl önce meydana gelen depremde hasar gören okul binaları boşaltılarak Atatürk Kız Meslek Lisesi'ne taşınan ve derslik yetmediği için öğrencileri okulun sığınağında eğitim gören Kız Lisesi binasının temeli atıldı.

1998 yılında meydana gelen depremde hasar gören tarihi Kız Lisesi, 9 yıl önce Atatürk Kız Meslek Lisesi'ne taşındı. 77 yıllık geçmişe sahip olan ve çok sayıda önemli şahsiyet yetiştiren Kız Lisesi öğrencileri, 28 derslikli Atatürk Kız Meslek Lisesi'nde yeterli derslik olmayınca sığınakta oluşturulan sınıflarda eğitim görmek zorunda kaldı.

Kız Lisesi öğrencileri Atatürk Kız Meslek Lisesi ile aynı okulda eğitime devam ettiği için okulda bulunan bütün boş odaları ve atölyeleri de derslik haline getirdi. İkiye bölünerek oluşturulan 60-70 kişilik dersliklerde öğrenciler bir sırada 3-4 kişi birlikte oturarak ders işlemek zorunda kaldı. Öğrencilerin 9 yıldır çektiği tüm bu çileler Süleyman Demirel Bulvarı üzerinde Öğretmenevi inşaatı yanında temeli atılan Kız Lisesi ile son bulacak.

Okulun temel atma töreninde konuşan Seyhan Kaymakamı İsmail Hakkı Develi, Seyhan'da kız çocuklarının okutulmasına çok önem verdiklerini söyledi. Develi, Kız Lisesi'nin Türk siyasetine ve devlet kademelerine çok büyük insanlar yetiştirdiğini belirterek, "Kızların bu ülkede okuması çok önemli. Kız Lisesi de bu konuda çok büyük bir görev üstleniyor. Umarım geçmiş yıllarda olduğu gibi Kız Lisesi yine Türkiye'ye önemli insanlar yetiştirecektir" dedi.

İl Milli Eğitim Müdür Vekili Atilla Gülsar ise tarihi Kız Lisesi'nin depremden sonra hasar görerek başka bir okula taşındığını ve o okulda sıkıntılar yaşadığını hatırlatarak, "6 yıldır bu okulun yapılması için çaba harcıyorduk. Sonunda başardık. Okulun temeli atıldığı için çok mutluyum. Adana'da son 5 yılda eğitim inşaatları hiç bitmiyor. Bu nedenle okullardaki dersliklerin doluluk oranı 40'lara, 30'lara kadar düştü. Ancak bu yeterli değil daha da azalması gerekir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Seyhan Kaymakamı İsmail Hakkı Develi, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Atilla Gülsar, CHP Adana Milletvekili Gaye Erbatur ve Hulusi Güvel, okul müdürü ile öğretmenler okulun temelini attı.

4 milyon 772 bin YTL'ye mal olacak okulun Aralık 2008 yılında bitirileceği bildirildi.

(FK-AB-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title