Haberler

Yıl sonu kampanyalarında "sıfır otomobil" fiyatları

Güncelleme:

BURAK AKAY - Sıfır kilometre araçlarda yıl içinde yapılan kampanyalar, sene sonu yaklaşırken arttı. Yeni kampanyalarda 3-5 bin lira indirim yapılan modellerin satışları hem tüketicileri hem de bayileri memnun ediyor.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, yılın ilk çeyreğine düşük bir hareketle başlayan sıfır kilometre araç satışları, şirketlerin yaptığı indirim ve kampanyalarla yükseldi. Buna firmaların özel indirimleri ve kredi faizlerindeki düşüşlerin eklenmesi, satışlara olumlu yansıdı.

Düşen fiyatlardan alıcılar da satıcılar da memnun kaldı. Yıl sonuna özel yapılan indirimler, satış miktarlarını artırdı.

Çanakkale'de bir otomotiv firmasının bayiliğini yapan işletmenin lojistik müdürü Gizem Çetinkaya, AA muhabirine, kullanıcıların sıfır kilometre araç satın alırken düşük fiyat ve donanıma dikkat ettiğini ancak yapılan son indirimlerle en iyi modellerin fiyatlarının da normal seviyelere ulaştığını söyledi.

Bu yıl satışlardan memnun olduklarını belirten Çetinkaya, "Sürücüler sıfır araç almak istediğinde tüm modellerin kriterlerini inceliyor. En boş olandan 'en full' dediğimiz pakete kadar detaylı olarak bakıp fiyat karşılaştırması yapıyorlar. Sonuçta piyasadaki tüm modellerin en üst seviyede olanları da en düşük fiyatta satılanları da mevcut. Herkesin istediği donanımda araç bulunuyor. Donanım anlamında ise sunroof ve klima, en çok aranan özellikler arasında" dedi.

Çetinkaya, yıl sonu kampanyalarındaki indirimlerle piyasanın iyice hareketlendiğini ve bunun ocak ayına kadar sürmesini beklediklerini anlattı.

- "20 bin liraya 20 ay sıfır faiz" seçeneği

Başka bir firmanın bayisinin satış ve pazarlama müdürü Filiz Biçen ise bu yılın satışlarından memnun olduklarını, gelecek sene için daha iyi bir performans hedeflediklerini dile getirdi.

Yıl içinde yapılan kampanyaların yeni otomobil alacakları adeta büyülediğini vurgulayan Biçen, "Satış rakamları gerçekten iyi ilerledi. Son aylardaki kampanyalar da etkileyici oldu. Şu anda 20 bin liraya 20 ay sıfır faiz seçeneği var. Daha fazla taksit seçeneği ise 30 bin lira için 60 ay vadeye uzuyor. Tabii bunlar da kullanıcılar için olumlu birer alternatif" ifadesini kullandı.

Kentteki otomobil firmalarından birinin yönetim kurulu başkanı Yakup Ekşi de gelişen teknolojiyle otomobillerde donanım ve özelliklerin artırıldığını, kullanıcılar için daha cazip hale getirildiğini bildirdi.

Bunun, satışlara da olumlu yansıdığına işaret eden Ekşi, "Kullanıcılar, araçların sağlamlıklarına ve kalitesine bakıyor. Bu yıl satışlar çok iyi seviyede. 2014 için de umutluyuz. Sektör olarak yıl sonu beklentileri iyi geçti. Rakamlar bunu gösteriyor. Son indirimlerle özellikle eylül-kasım periyotunda satışlarda artış var" diye konuştu.

- Yıl sonu kampanyalarında "sıfır otomobil" fiyatları

Bazı firmaların, yıl sonu kampanyalarında duyurduğu sıfır kilometre araç fiyatları şöyle:

Marka/Model Fiyat (TL)

Peugeot 208 Access 1.2 35.400

Peugeot 301 Access 1.2 33.000

Peugeot Partner Active 37.500

Peugeot Bipper Van 25.000

Peugeot Boxer Van 47.000

Opel Corsa 1.2 Essentia 31.485

Opel Astra 1.6 Editon 43.716

Opel İnsignia 1.6 68.950

Opel Mokka 1.6 Enjoy 56.000

Fiat Linea 32.000

Fiat Punto Evo 31.950

Fiat 500 L 42.950

Fiat 500 C 39.250

Hyundai Accent Blue 40.000

Hyundai İ10 28.500

Hyundai İ20 32.500

Hyundai İ30 49.500

Hyundai Elantra 46.500

Kaynak: AA / Otomobil

Çetinkaya Peugeot Fiat Opel Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title