Haberler

'Sıfır Beden Manifestosu'

İtalya, Aşırı Zayıf Mankenlerin Sağlıklı Olduklarını İspatlamadan Podyuma Çıkmalarını Engelleyecek.

İtalya, aşırı zayıf mankenlerin sağlıklı olduklarını ispatlamadan podyuma çıkmalarını engelleyecek.

İspanya'nın ardından İtalya da 'sıfır beden' olarak adlandırılan aşırı zayıf mankenlerin podyuma çıkmasını engellemek için harekete geçti.

İtalyan hükümeti ve moda endüstrisinin önde gelen isimleri, bugün, aşırı zayıf mankenlerin sağlıklı olduklarını ispatlamadan, podyuma çıkmalarını engeleyecek bir manifesto imzalayacak.

'Sıfır beden' olarak adlandırılan aşırı zayıf mankenler podyumdaki yerlerini güçlendirdikçe onlara benzemeye çalışan genç kızların sayısı da dünya genelinde arttı.

Ağustos 2006'da 22 yaşındaki Uruguaylı manken Luisel Ramos'un defileden hemen sonra aşırı zayıflığın yol açtığı kalp yetmezliğinden ölmesi, 'sıfır beden' üzerindeki tartışmaları alevlendirdi.

Bu ölümün ardından İspanya, Brezilya ve Arjantin, aşırı zayıf mankenlerin podyumlarda boy göstermemesini kararlaştırdı.

Geçtiğimiz ay 18 yaşındaki Brezilyalı manken Ana Carolina Reston da aşırı diyet nedeniyle 40 kiloya düşüp hayatını kaybedince, durumun ciddiyeti daha iyi anlaşıldı.

Modanın önde gelen ülkelerinden İtalya da sıfır bedene karşı hamle yaptı.

İtalyan hükümet yetkilileri ile moda endüstrisinin önde gelen temsilcileri bugün bir manifestoya imza atacak.

Manifestoda aşırı zayıf mankenlerden podyuma çıkabilmeleri için sağlıklı olduklarını doktor raporuyla ispatlamaları istenecek.

Kararı İtalya gibi moda dünyasının lider ülkelerinden birinin alması, manken ajansları arasında da büyük tartışma konusu oldu.

Özellikle Milano'daki ajanslara bağlı Güney Amerikalı mankenler bu manifestoya karşı çıkıyor.

İtalyan yetkililer ise bu yolla hem mankenlerde, hem de onlara özenen genç kızlarda yeni anoreksia vakalarının ve ölümlerin önüne geçmeye kararlı.

Kararın Milano'da şubat 2007'de yapılacak moda haftasını da etkilemesi bekleniyor. Ünlü modacılar, son tasarımlarını bu kez aşırı zayıf mankenlerle sergileyemeyecek.

Kaynak: Gecce / Magazin

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title