Haberler

Gaziantep'teki Doğal Taşlar Şifa Dağıtıyor

Güncelleme:

Gaziantep'te, çeşitli hastalıklar ile vücuttaki negatif enerjiyi aldığına inanılan doğal taşlardan yapılan takılar yoğun ilgi görüyor.

Gaziantep'te, çeşitli hastalıklar ile vücuttaki negatif enerjiyi aldığına inanılan doğal taşlardan yapılan takılar, yoğun ilgi görüyor.

Çoğunlukla takı olarak kullanılan doğal taşların sağlığa birçok etkisi olduğu inanılıyor. Taşlar, vücut üzerinde taşındığında çeşitli hastalıklara da iyi geliyor. Takı ve süs eşyası olarak kullanılan taşlar, hem insan fizyolojisi, hem de psikolojisine etki ediyor. Cinsel gücü arttırmaktan, solunum yolu rahatsızlarına kadar iyi geldiği belirtilen taşların, aynı zamanda duygusal dengeyi sağlamaktan huzur vermeye kadar birçok etkisi de bulunuyor. Negatif enerjilerden kurtulmak isteyenler, burçlarına göre uyumlu taşları tercih ediyor. İnsandaki negatif enerjiyi kendine çeken taşlar, çatlayarak psikolojik ve fizyolojik etkilerin vücuda girmesini engelliyor. Gaziantep'te, doğal taşlardan en çok satılan taşlar arasında nazara iyi geldiğine inanılan ametist ve turkuaz taşları yer alıyor.

TAŞLAR, İNSAN GİBİ YAŞAYAN BİR VARLIK

Doğal taşlardan yapılan takıları satan Yunus Abar, kristaller ve taşların ışığı alma, bulundurma, yansıtma, yayma ve kırma yeteneklerinin bulunduğunu söyledi. Ortak özellikleri bulunan ametist, yeşim taşı ve kaplan gözü taşlarının daha çok tercih edildiğini belirten Abar, "Mesela kaplan gözü, avuç içerisinde tutulduğunda vücuttaki negatif enerjiyi aldığını görebilirsiniz. Bu taşların nötrlenmesi adına ara ara yıkanması gerekiyor. Taşlardan hemen fayda görülmez. Taşlar, insan gibi yaşayan bir varlık ve bunları ister istemez daima nötrlemek şart. Toprağa gömmek, tuzlu suya basmak, su içerisinde bulundurmak, illaki bu taşları nötrleme adına şart. Taşların özelliği kişinin kendi burcuna göre en fazla etki gösterdiği söyleniyor. Mesela boğa burcunun akik taşı taşıması şart. Akrep burcunun yakut taşını taşıması şarttır. Kişiyi daha fazla rahatlatan taşlar arasında genelde ametist taşımız favori. Bir insanın avuç içerisinde utması şart değil, en azından bir çantada da taşıması rahatlatabilir" dedi.

AÇLIĞA AYTAŞI

Abar, tokluk hissi veren Ay Taşı'nın özelliklerini anlatarak, "İnsanların tokluk hissini bastıran özellikle Ramazanda tavsiye edebileceğim aytaşıdır. Genelde kilolu bayanlarda çok fazla etkisi olan üründür. Yanı sıra; böbrek rahatsızlığı için de kullanılabiliyor ama Ramazan'da tavsiyemiz aytaşıdır" diye konuştu. - Gaziantep

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title