Haberler

Sierra Leone'de Kolera Salgını

Afrika ülkesi Sierra Leone'de kolera salgını nedeniyle en az 176 kişinin öldüğü bildirildi.

Afrika ülkesi Sierra Leone'de kolera salgını nedeniyle en az 176 kişinin öldüğü bildirildi.

Devlet Başkanı Ernest Bai Koroma'nın uzun süredir devam eden salgın nedeniyle 16 Ağustos Perşembe günü acil durum ilan etmesinin ardından, Associated Press (AP) haber ajansına açıklama yapan Sağlık ve Hijyen Bakanı Zeyneb Havva Bangura, Koroma'nın, salgının bitirilmesinde ihtiyaç duyulacak bütçenin hazırlanması için bir ekip kurduğunu söyledi.

Bangura, 11 yıllık içsavaş sürecinde kırsal bölgelerden kentsel bölgelere büyük nüfus akını olduğunu, nüfus yoğunluğu nedeniyle kentsel bölgelere yeterince su ve temizlik hizmeti götürülemediğini belirterek, kolera salgınında da bunu gördüklerini, vaka sayısının 10 bini aştığını ifade etti.

Başkent Freetown'da geçen ay koleradan yaklaşık 100 kişinin öldüğünü, özellikle kalabalık yerlerde su ve temizlik sorununun bulunduğunu vurgulayan Bangura, kaynakların sorunun çözümünde uluslararası toplumdan yardım istemenin önemli olduğunu kaydetti.

Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu da temmuz ayının ortalarında yağmur sezonunun başlamasıyla kolera vakalarında artış olduğunu, son 5 hafta içinde 6 bin vaka tespit edildiğini, bu vakaların dışında resmi makamlara bildirilmemiş vakalar da olabileceğini açıkladı.

Muhabir: Adıgüzel Tozkoparan / AP

Yayıncı: Tarkan Demir - FREETOWN

Kaynak: AA / Güncel

Associated Press Sierra Leone Afrika Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title