Haberler

Sidemir'de Üretim Aralıksız Devam Ediyor

Sivas Demir Çelik Fabrikası (Sidemir) Genel Müdürü Zafer Zihni Gülle, TMSF Tarafından El Konulduktan Sonra Yediemin Olarak Kendilerine Teslim Edilen Fabrikanın Yılda 350 Bin Ton Demir Üretecek Şekilde 3 Vardiya Halinde Çalıştığını Söyledi.

Sivas Demir Çelik Fabrikası (SİDEMİR) Genel Müdürü Zafer Zihni Gülle, TMSF tarafından el konulduktan sonra yediemin olarak kendilerine teslim edilen fabrikanın yılda 350 bin ton demir üretecek şekilde 3 vardiya halinde çalıştığını söyledi.

Bugün fabrika'ya giderek, yeni yönetimi ziyaret eden Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanı Osman Yıldırım ve yönetim kurulu üyeleri, Genel Müdür Gülle'den bilgiler aldı. Gülle konuşmasında Özelleştirme İdaresi tarafından yediemin olarak kendilerine teslim edilen fabrikayı 2006 Temmuz ayından beri çalıştırdıklarını söyledi. Fabrikada haddeni ve çelikhanenin çalıştığını, üretimin hurdalardan yapıldığını belirten Gülle, "Fabrikamızda yılda 350 bin ton demir üretimi yapılacak şekilde 3 vardiya halinde üretimimizi yapıyoruz. Şu an için hammadde sıkıntımız bulunmamaktadır. Bizler buraya görevlendirildiğimizde fabrikayı çok kötü durumda aldık. Gerekli bakım yapıldıktan sonra üretime geçildi" diye konuştu.

Gülle, fabrikanın daha önceki yönetimi olan işadamı Erol Evcil'den devralındığında piyasaya borcunun bulunduğunu da belirterek, "İlk iş olarak, piyasadaki itibarımızı yeniden kazanabilmek için önemli olan borçları kapattık. Şu anda borçlarımız bulunmaktadır. Ancak büyük bir oranını ödemiş bulunmaktayız. Kalanları da anlaşma yaparak, bölüm bölüm ödüyoruz" dedi.

Fabrikada, radyasyonlu ürünlerin işlenip işlenmediği konusunda açıklama yapan Gülle, "Ülkeye giren tüm hurdalar, radyasyon kontrolünden geçiriliyor. Buradaki kullandığımız hurdaları da bizler fabrikaya girmeden ikinci bir denetimden geçiriyoruz. Zatın Irak'tan gelen hiçbir maddeyi biz kabul etmiyoruz. Ayrıca, fabrikamızda bir tane bulunan radyasyon ölçüm merkezinin sayısını ikiye çıkaracağız. Birisi kamyonları, ikincisi de demir yolu ile getirilen vagonları kontrol edecektir" şeklinde konuştu.

Konuşma sonrasında çalışmalarında başarılar dileyen STSO Başkanı Osman Yıldırım, sanayiciler olarak en çok arzu ettikleri şeyin fabrikanın çalıştırılması olduğunu belirterek, bunun da başarıldığını ve her zaman Gülle'nin destekçisi olacaklarını söyledi. Yıldırım, "Bizim isteğimizin biri gerçekleşti. İkincisi de burayı ileride alacak olan kurumun, yan sanayi ve yatırım yapacak birilerinin olmasıdır" dedi.

Yapılan konuşma sonrasında fabrikada küçük bir gezinti yapıldı.

(İG-SN-SN-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title