Haberler

Şiddetli Yağış Çiftçiyi Vurdu

Hatay'ın İskenderun İlçesinde Gece Etkili Olan Sağanak Yağış, Ekili Arazilerde Hasara Yol Açtı. Şiddetli Yağış Nedeniyle Bazı Yazlık Villaları Su Basarken, Birçok Hayvan da Telef Oldu.

Hatay'ın İskenderun ilçesinde gece etkili olan sağanak yağış, ekili arazilerde hasara yol açtı. Şiddetli yağış nedeniyle bazı yazlık villaları su basarken, birçok hayvan da telef oldu.

Gece aniden bastıran sağanak yağmur, vatandaşları uykuda yakaladı. Yapımı devam eden İskenderun-Arsuz karayolunun kanallarının tıkanması nedeniyle çok sayıda ev su baskınıyla karşı karşıya kaldı. Birçok yazlık villayı da su basarken, su baskınlarında bazı kümes hayvanları ile 1 köpek telef oldu. Metrekareye 20 kilogram yağmurun düştüğü bölgede, ekili araziler de şiddetli yağmurdan dolayı zarar gördü.

Yapımı devam eden karayolunun evlerin yükseğinde kalmasından dolayı korkunç bir gece yaşadıklarını belirten vatandaşlar, evlerinin su ve çamur deryasına döndüğünü, eşyalarının kullanılmaz hale geldiğini belirtti. Vatandaşlar, "Yağan aşırı yağmurun ardından yoldaki toprak, kum ve çakıl olduğu gibi evimize girdi. Gece boyu korku dolu anlar yaşadık. Yaşadığımız korkuyu bir biz bir de Allah bilir. Yolun evlerin yükseğinde kalması bu durumun oluşmasına neden oldu" dediler.

Bölgede buğday, kabak, salatalık, domates ve sarımsak ekili alanların da büyük zarar gördüğünü ifade eden vatandaşlar, "Su baskını sırasında 2 kişi suya kapıldı ve can pazarı yaşandı, komşularının yardımıyla kurtarıldılar. Çok sayıda tavuk ve 1 köpek sele kapılıp telef oldu. Tarladan toplanıp bağ yapılmış 25 ton sarımsak sele kapılıp geniş alana saçıldı. Cezaevi civarındaki 20 kadar arı kovanı sele kapılarak çevreye dağıldı, kovanlar kullanılmaz hale geldi, arılar telef oldu. Gece itfaiyeyi aradık, jandarma da geldi. Bizi evden almak istediler, ama çıkamadık. Sabaha kadar uykusuz bir şekilde bekledik. Sabah olunca da korkunç manzara ile karşılaştık. Şimdi tarlalarımızdaki ekinlerimiz de mahvoldu. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Yetkililerin bir an önce bizlere yardım eli uzatmalarını bekliyoruz" şeklinde konuştular.

(AS-MT-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title