Haberler

Şiddetin Önlenmesi İçin Plan Hazırlanıyor

Mersin'de Eğitim ve Öğretim Ortamında Şiddetin Önlenmesi ve Azaltılması İçin Strateji ve Eylem Planı Hazırlanıyor.

Mersin’de eğitim ve öğretim ortamında şiddetin önlenmesi ve azaltılması için strateji ve eylem planı hazırlanıyor.

Eğitim ortamlarında şiddetin önlenmesi ve azaltılması strateji ve eylem planı toplantısı Mersin Valiliği’nde yapıldı. Vali Yardımcısı İsmail Gündüz, Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy ile birlikte 15 kurum ve kuruluş temsilcisi katıldı.

Toplantının açış konuşmasını yapan Vali Yardımcısı Gündüz, modernleşme ve endüstrileşme ile birlikte kentlerin hızla büyüdüğünü, geniş yapılı ailelerinde dağıldığını ve çekirdek ailelerin olduğunu belirten Gündüz, çekirdek ailede çalışan fert sayısının artması nedeni ile çocukların aile içinde ve okulda kontrol altında tutulmasının zorlaştığını ifade ederek, "Bu nedenle okullarımızda gençlerin yetiştirilmesine daha fazla yük ve iş düşmektedir. Okullarımızın, eğitim ortamlarımızın bu yükü tam manası ile kaldıramaması durumunda da çocuklar, vakitlerinin büyük çoğunluğunu eğitim ortamları ve kurumlarının dışında geçirdiği görülmektedir. Eğitim kurumları dışında sokakta geçirilen her günün de çocuklarımızın suça, şiddete itilmesinde olumsuz etki yaptığı bilinmektedir" dedi.

Eğitim kurumlarından yaşanan şiddet nedeni ile Türkiye genelinde bir program başlatıldığını, bu programın yerel ayağını Mersin Valiliği’nin üstlendiğini ifade eden Gündüz, 2006-2007 eğitim ve öğretim yılı boyunca plan kapsamında çalıştıklarını ve çeşitli uygulamalarda bulunduklarını bunu da önümüzdeki yıl eğitim ve öğretimin başlaması ile sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Eğitim

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title