Haberler

Şiddetin Önlenmesi İçin 7 Bin 243 Kişi Eğitim Verildi

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Tekin Balcı, toplumsal şiddetin çok önemli bir kısmını oluşturan kadına yönelik şiddetin sebepleri ve sonuçları açısından çok boyutlu bir sorun olduğunu belirterek, "Şiddetin ortadan kaldırılması ancak toplumun tüm kesimlerinin ortak ve kararlı mücadelesi ve bütüncül bir yaklaşımla mümkündür" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Tekin Balcı, toplumsal şiddetin çok önemli bir kısmını oluşturan kadına yönelik şiddetin sebepleri ve sonuçları açısından çok boyutlu bir sorun olduğunu belirterek, "Şiddetin ortadan kaldırılması ancak toplumun tüm kesimlerinin ortak ve kararlı mücadelesi ve bütüncül bir yaklaşımla mümkündür" dedi.

Balcı, yaptığı açıklamada, kadına yönelik şiddetle kapsamlı bir şekilde mücadele ettiklerini söyledi. Bu çerçevede açılan Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezi aracılığıyla şiddete maruz kalan kişilerin her zaman yanında olduklarını anlatan Balcı, şunları kaydetti:

"6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair kanun kapsamında 6 Aralık 2012 tarihinde hizmete açılan Şiddet Önleme ve İzleme Merkezinde şiddet mağdurlarına psikolojik, mesleki, hukuki ve sosyal alanda rehberlik ve danışmanlık hizmeti veriyor. Aynı zamanda farkındalık oluşturmaya yönelik eğitim çalışmaları sürdürüyoruz. Şiddet uygulayan, alkol madde kullanan ve çeşitli ruhsal hastalıkları olan şiddet uygulayanlarla da birebir görüşmelerimizi gerçekleştiriyoruz. Bu işlemleri gerçekleştirirken İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, İŞKUR ve Samsun Barosu ile koordinasyon içinde çalışıyoruz."

Şiddetin önüne geçebilmek ve şiddet konusunda zihniyet dönüşümü sağlamak amacıyla il ve ilçelerde eğitim, bilgilendirme çalışmaları düzenlediklerini işaret eden Balcı, "Bu çalışmalar kapsamında son üç yıl içerisinde 7 bin 243 kişiye eğitim verdik. Kadına yönelik her türlü ayrımcılığın ve şiddetin önlenmesine yönelik eğitim ve bilgilendirme çalışmalarına devam edecektir" dedi.

Kaynak: AA / Yerel

Balcı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title