Haberler

SICAKTAN BUNALANLAR DEMRE'DE BUZ GİBİ SUDA SERİNLİYOR

Güncelleme:

ANTALYA'nın Demre ilçesinde sıcaktan bunalanlar Çayağzı Limanı yolundaki doğal bir kaynak olan, yaz kış 12-13 derecedeki soğuk suya girerek serinliyor.

ANTALYA'nın Demre ilçesinde sıcaktan bunalanlar Çayağzı Limanı yolundaki doğal bir kaynak olan, yaz kış 12-13 derecedeki soğuk suya girerek serinliyor. Özellikle son günlerde etkili olan sıcak hava nedeniyle hem buradaki soğuk su hem de bu suyla dolan doğal taş havuzlar yoğun ilgi görüyor.

Demre'ye gelenler ilçenin dünyaca ünlü Kekova'ya açılan kapısı olan Çayağzı Limanı yolunun sağından ve solundan fışkıran buz gibi kükürtlü bir su ile karşılaşıyor. Bölgede hava sıcaklığı zaman zaman 40 derecenin bile üzerinde hissedilirken, bu suyun sıcaklığı ise yaz kış 12-13 derece civarında. Demreliler ve ilçeye tatile gelenler; sıcaktan bunalanlar soluğu soğuk su kaynağında alıyor. Çevre ilçelerden de sıcaktan bunalanlar Demre'deki soğuk suya geliyor.

TAŞ HAVUZLARDA SOĞUK SU KEYFİ

Şifalı olduğuna inanılan kükürtlü su Türkiye'nin şifalı sular kataloğunda da yer alıyor. Bu buz gibi suyun aktığı bölgede tarihi taş havuzlar da bulunuyor. Buraya ziyarete gelenler taş havuzlara girerek, soğuk suyun keyfini çıkarıyor. Ancak soğuk suda ve özellikle taş havuzlarda birkaç dakikadan fazla kalmak mümkün olmuyor. Bölgede özellikle ikindi saatlerine doğru soğuk su kaynakları dolup, taşıyor. Asıl büyük akarsuyun aktığı iki noktada Demre Belediyesi'nin yaptığı tesisler ise sıcak günlerde özellikle de hafta sonları dolup taşıyor.

Soğuk suyun, girenlerin vücudunu dinlendirdiği ve kas ağrılarını giderdiği düşünülüyor. Sudan çıkıldığı zaman duş alınmadığı takdirde ise vücudun 4-5 saat serin ve rahat olarak kalabildiği biliniyor. Suyun güneş yanıkları, sinek ısırmalarından oluşan sivilceleri yok ettiği, mantar hastalıklarını iyileştirdiğine inanılıyor. Su kaynağının yanındaki çamurun da birçok cilt hastalığına iyi geldiği söyleniyor. Buraya gelenler çamur banyosu da yapıyor.

Soğuk suya girerek serinleyen Ökkeş Artut, Şu anda hava sıcaklığı 41-42 derecedir. Buradaki suya girdiğimiz zaman bir sıcaklığı hissetmiyoruz. Bu su kükürtlü olduğu için egzamaya, ayak mantarlarına ve cilt hastalıklarına çok iyi geliyor. Biz her gün buraya gelip, serinliyoruz dedi.

Çocukları ile soğuk suya giren Bekir Bölük, Antalya şu anda yanıyor. Biz buraya gelip, serinliyoruz. Su çok güzel, sabahları içiliyor. Gündüz de gelip serinliyoruz. Buz gibi suyumuz diye konuştu.

Ankara'dan gelen İbrahim Yalçın da Antalya'da hava sıcaklığından bittik. Her tarafım şişmeye başladı. İnternetten buranın şifalı olduğunu duyduk. Geldik, önce suda bir serinledik. Sonra çamur aradık. Çok güzel vücudumuz rahatlamaya başladı. Suya girdikten sonra vücudumuzdaki şişlikler gitti ifadelerini kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Antalya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title