Haberler

Sıcaktan Bunalan Vatandaş, Yangını Bırakıp Kendini Yıkadı

Sarıyer'de Boğaziçi Üniversitesi Arazisinin Yanındaki Ağaçlık Alanda Çıkan Yangın Paniğe Neden Oldu. Yangın Boğaz Manzaralı Villa ve Evlere Sıçramadan Kontrol Altına Alınırken, Dumandan Etkilenen Astım Hastası Bir Kadın Ambulansta Tedavi Edildi. Yangına Bahçe Hortumlarıyla Müdahale Eden Vatandaşlar, Sıcaktan Bunalarak Söndürme Çalışmalarına Ara Verip Kendilerini Yıkadı.

Sarıyer'de Boğaziçi Üniversitesi arazisinin yanındaki ağaçlık alanda çıkan yangın paniğe neden oldu. Yangın boğaz manzaralı villa ve evlere sıçramadan kontrol altına alınırken, dumandan etkilenen astım hastası bir kadın ambulansta tedavi edildi. Yangına bahçe hortumlarıyla müdahale eden vatandaşlar, sıcaktan bunalarak söndürme çalışmalarına ara verip kendilerini yıkadı.

Edinilen bilgiye göre, saat 13.00 sıralarında Rumeli Hisarüstü Salih Bey Sokak, Boğaziçi Üniversitesi kampusu arazisi yanındaki ağaçlık alanda bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle alevlerin büyümesi üzerine Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve boğaz manzaralı villa ve evlerde yaşayan vatandaşlar büyük korku yaşadı. Ağaçlık alan ve kuru otları söndürmek isteyen vatandaşlar, bahçe hortumlarıyla yangına müdahale etmeye çalıştı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Boğaziçi Üniversitesi'ne ait

itfaiye ekipleri yangına anında müdahale etti. İtfaiye ekiplerine vatandaşların da yardım ettiği gözlendi. Yangına müdahale sırasında koşuşturma yaşanırken, bahçe hortumlarıyla yangına müdahale eden bazı vatandaşlar da sıcaktan bunalarak söndürme çalışmalarını bırakıp hortumla serinlemeye çalıştı.

Yangın çıktığı esnada 30-35 yaşlarında başı sarılı bir kadın ile bir erkeğin ağaçlık alandan çıkarak kaçtıklarını söyleyen astım hastası Şengül Bülbül, yaşadığı korku dolu anları yakınlarına sarılıp ağlayarak anlattı. Yanan yerin yakınındaki evine dolan dumandan etkilenen Bülbül, yaşadığı şoku üzerinden atamayarak "Çok korktum, panik yaşadım" dedi.

Astım hastası kadın, daha sonra yangın söndürme çalışmalarını izlerken fenalaştı. Şengül Bülbül, yakınları tarafından ambulansa götürülerek tedavi edildi. Olayla ilgili soruşturma devam ederken yangının sabotaj ihtimali üzerinde duruluyor.

(CİN-ED-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title