Haberler

Sıcak Havalarda Çocuklara Dikkat

Türkiye'de Hava Sıcaklıklarının Arttığı Bugünlerde Çocuklar, Yaşlılar ve Kalp Hastalarının Zorunlu Olmadıkça 11.00 İla 17.00 Saatleri Arasında Dışarı Çıkarılmaması Gerektiği Belirtildi.

Türkiye'de hava sıcaklıklarının arttığı bugünlerde çocuklar, yaşlılar ve kalp hastalarının zorunlu olmadıkça 11.00 ila 17.00 saatleri arasında dışarı çıkarılmaması gerektiği belirtildi.

İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Mete Bayburtlu, hava sıcaklığı ve güneşin olumsuz etkilerinden korunmak için güneş ışınlarının etkisinin güçlü olduğu saatlerde dışarı çıkılmaması gerektiğini söyledi. Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte, çocuk sağlığını tehdit eden tehlikelere karşı anne ve babaları uyaran Bayburtlu, dışarı çıkılmak zorunda kalındığında ise giysilere dikkat edilmesi gerektiğini kaydetti. Güneşin zararlı ışınlarından korunmak için şapka, güneş gözlüğü, çocuklar için özel koruyucu güneş kremi kullanımının önemli olduğunu ifade eden Bayburtlu, "Bol bol sıvı tüketimi unutulmamalı. Suyun yanından evde hazırlanan ayran kullanımı da sıcağın vücutta oluşturduğu etkenleri azaltmak için önemli. Çocukları mümkün olduğu kadar güneşin direkt etkisinden korunmaya çalışılmalıyız. Sıcaktan bunalan çocukların belirli aralıklarla ılık su ile yıkanması faydalı olabilir" dedi.

Bayburtlu, bazen anne ve babaların alışverişe dalarak çocuklarını otomobilde unutabildiklerini hatırlatarak, "Çok rastlanan ve ölümle sonuçlanabilen bu tür ihmaller karşı dikkatli olunmalı. Havasız ve kapalı yerlerde uzun süre kalınmamalı ve bulunulan ortamda hava sirkülasyonu sağlanmalıdır" diye konuştu.

(Nİ-SA-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title