Haberler

Sıcak havadan bunalan turistler Kahta Çayı'nda serinledi

Güncelleme:

UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Nemrut Dağı'nı görmek için Adıyaman'a gelen turistler, tarihi Cendere Köprüsü altından geçen Kahta Çayı'nda serinliyor.

UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Nemrut Dağı'nı görmek için Adıyaman'a gelen turistler, tarihi Cendere Köprüsü altından geçen Kahta Çayı'nda serinliyor.

Dünyada güneşin doğuşu ve batışının en güzel izlendiği yer olarak bilinen, Kommagene Krallığı'na ait 50 metre yüksekliğinde, 150 metre çapındaki tümülüs ile dev heykellere ev sahipliği yapan Nemrut Dağı'nı görmeye her yıl yerli ve yabancı binlerce turist geliyor.

Bölgeyi yaz aylarında ziyaret eden turistler, serinlemek için 1800 yıllık Cendere Köprüsü altından akan Kahta Çayı'nda mola veriyor.

Kimi ziyaretçiler yüzerek serinlerken, kimileri ise ayaklarını suya sokuyor. Bölgede piknik yapan ve fotoğraf çeken turistler, eğlenceli zaman geçiriyor.

Bulgaristan'dan memleketi Adıyaman'a gelen Samet Devran, en son 2 yıl önce geldiği memleketini çok özlediğini söyledi.

Hava sıcaklıklarının yüksek olduğunu aktaran Devran, "Sağ olsun, arkadaşlarım serin olduğu için beni buraya getirdi. Burada güzel vakit geçiriyoruz." dedi.

Cendere Köprüsü altında ailesiyle piknik yapan Osman Kuşçi de havanın çok sıcak olduğunu belirterek, "Serinlemek için çaya geldik. Burası gerçekten çok serin. Ailemle zaman geçiriyorum. Su bizi serinletti." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Nemrut Dağı Adıyaman Kahta Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title