Haberler

Sibirya'nın Etkisi Sürüyor

Sibirya Soğukları, Yurdun Kuzey, İç ve Doğu Bölgelerini Etkiliyor. Hava Sıcaklığı Yarın Yurdun İç ve Doğu Kesimlerinde, Çarşambadan İtibaren Batıda 2 ile 4 Derece Artacak, Ancak Gece Sıcaklıkları Özellikle İç ve Doğu Bölgelerde Uzun Yıllar Ortalamalarının Altında Seyretmeyi Sürdürecek.

Sibirya soğukları, yurdun kuzey, iç ve doğu bölgelerini etkiliyor. Hava sıcaklığı yarın yurdun iç ve doğu kesimlerinde, çarşambadan itibaren batıda 2 ile 4 derece artacak, ancak gece sıcaklıkları özellikle iç ve doğu bölgelerde uzun yıllar ortalamalarının altında seyretmeyi sürdürecek.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, soğuk karakterli Sibirya yüksek basıncı, yurdun kuzey, iç ve doğu bölgelerini etkilemeye devam ediyor.

Özellikle gece sıcaklıklarının iç ve doğu bölgeler başta olmak üzere yurdun büyük bölümünde uzun yıllara ait ortalamaların altında gerçekleştiği bildirildi.

Son tahminlere göre yurdun batı kesimleri yarın yağışlı havanın etkisine girecek. Yarın Marmara, Ege, Batı Akdeniz ile Bolu, Zonguldak, Eskişehir ve Konya çevrelerinde yağış bekleniyor. Yağışlar yağmur, Trakya'da karla karışık yağmur, Bolu, Zonguldak, Eskişehir ve Konya çevrelerinde kar şeklinde olacak. Yağışlı hava hafta sonuna kadar Marmara'nın batısı ile Kıyı Ege'de aralıklarla devam edecek.

Hava sıcaklığı yarın iç ve doğu bölgelerde, Çarşamba gününden itibaren yurdun batı kesimlerinde 2 ile 4 derece artacak. Ancak gece sıcaklıkları özellikle iç ve doğu bölgelerde uzun yıllar ortalamalarının altında seyretmeye devam edecek.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title