Haberler

SHP ve Edp Birleşti

EDP Genel Başkanı Ziya Halis, "CHP'nin Bugüne Kadar İktidar Olmasının Önündeki Engel Biz Değildik" Dedi.

Eşitlik ve Demokrasi Partisi (EDP) Genel Başkanı Ziya Halis, “Bir kesim, 'solu ve CHP'yi böldüğümüzü' ifade ediyor, 'AKP'yi güçlendirdiğimizi' söylüyor. CHP, 20 yıldır Türkiye siyasetinde aktif olarak yer almaktadır. CHP'nin bugüne kadar iktidar olmasının önündeki engel biz değildik” dedi.

Yeni kurulan EDP ile SHP'nin birleşmesinin öngörüldüğü, SHP 3. Olağanüstü Kurultayı, Anadolu Gösteri Merkezi'nde başladı.

Atatürk posteri ve Türk bayrağının yanı sıra SHP ve EDP liderlerinin posterleriyle süslenen kurultay salonunda, İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından kürsüye gelen Halis, yaptığı konuşmada, SHP, “Yeni Sol” ve “Nasıl Bir Türkiye İstiyoruz” gruplarının bir araya gelerek, kurultaya bir çatı altında katılmalarının tarihi bir adım olduğunu belirtti.

Halis, 1980 Anayasası'nın halkın iradesiyle değiştirilmesini, emekçi halk kesimlerinin ekonomik ve demokratik haklarını en gelişmiş düzeyde yaşayabilecekleri bir ortamın sağlanmasını, bütün inançlara eşit hak ve özgürlükleri getirecek bir yapılanmayı hedeflediklerini ifade etti.

“Kürt sorunu”nun çözümü ve kalıcı barışın sağlanması için emek ve demokrasi güçleri olarak barışçıl politikaların yaratıcısı olacaklarını dile getiren Halis, “Dağdakileri ovaya indirerek sosyal ve siyasal yaşama katılmalarını sağlamak, gerçekleştirmemiz gereken hayati bir görevdir” dedi.

Halis, başlattıkları yeni siyasi harekete bazı olumlu ve olumsuz tepkiler aldıklarına değinerek, şunları kaydetti:

“Gelen tepkilerin bir bölümü hareketimizi destekleyen ve bizi onurlandıran kimseler. Diğer bir kesim, 'solu ve CHP'yi böldüğümüzü' ifade ediyor. 'AKP'yi güçlendirdiğimizi' söylüyor. CHP, 20 yıldır Türkiye siyasetinde aktif olarak yer almaktadır. CHP'nin bugüne kadar iktidar olmasının önündeki engel biz değildik. Bize, 'AKP'nin ekmeğine yağ süreceksiniz' diyenler yanlış adrese mektup yazıyorlar. Onların mektup yazacağı adres, şüphesiz ki Baykal ve CHP'nin kendisidir.”

EDP'nin sadece bir bölgenin partisi olmadığını vurgulayan Halis, “Demokrasiye inanan bir Türkiye partisi olarak ülkemizin her köşesinde yaşayan bütün halkımızın partisi olacağız” diye konuştu.

SHP'LİLERE VEDA

SHP Genel Başkanı Hüseyin Ergün de vefat eden eşine 2009 yılında genel başkanlığı bırakacağını söylemesine rağmen, ancak onun ölümünden bir kaç ay sonra bunu gerçekleştirme fırsatı bulduğunu ifade etti. Ergün, “Şimdi senden af dilemek neye yarar? Yine de bağışla beni, ışıklar içinde yatan sevgili eşim” sözleriyle gözyaşları içerisinde duygularını ifade etti.

Türkiye'de siyasi yelpazenin solunda yaşanan boşluğa ve yeni hareketin bu boşluğu doldurmaya aday olduğuna işaret eden Ergün, “bölünerek çoğalmaktan, bütünleşerek çoğalmaya geldiklerini” söyledi.

Ergün, artık siyasette yol ayrımına geldiğini belirterek, “partidaşlarından haklarını helal etmelerini” istedi.

Bundan sonra, yakınlarıyla daha fazla vakit geçirmeye çalışacağını ifade eden Ergün, “Bu yürüyüşte bundan sonra bize Sayın ve sevgili Ziya Halis önderlik edecek” dedi.

Konuşmaların ardından, SHP ve EDP'nin birleşmesine ilişkin oylama yapıldı. Oy birliğiyle iki partinin birleşmesi kararlaştırıldı. Daha sonra, genel başkan seçimine geçildi. Seçime, tek aday olarak Ziya Halis katıldı.

Kurultayda, BDP Genel Başkan Yardımcısı Tuncer Bakırhan, KESK Genel Başkanı Sami Evren, diğer bazı siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile milletvekilleri yer aldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title