Haberler

SHP Lideri Karayalçın: "Merkez Bankasının, Rant Amacıyla Kullanılması Türkiye Tarihinde Bir İlk"

SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, Merkez Bankası'nın rant amacıyla İstanbul'a taşındığını ve bunun Türkiye tarihinde bir ilk olduğunu söyledi.

Karayalçın, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın Merkez Bankasının İstanbul'a taşınacağını ve yerinin bile belli olduğu yönündeki kararının gerekçelerini açıklayamadığını ifade etti. Karayalçın, Ataşehir finans merkezi imar düzenlemesiyle ilgili gerçeklerin ortaya çıkmaya başladığını kaydederek, "Aralık 2007'de Meclis onayına sunulan Ataşehir imar planı, yeni değişiklikler yapılmak üzere geri çekilmiştir" dedi.

Söz konusu imar planında 300 bin metrekarelik ticaret alanı ve 750 bin metrekarelik bir finans merkezinin öngörüldüğünü belirten Karayalçın, bölgede 27 bin 500 kişinin yaşayacağı konut alanının planlandığını ileri sürdü.

Karayalçın, "Merkez Bankası, bu yörenin değerlenmesi ve muhtemelen iktidarca bilinen spekülatörlerin zenginleşmesi için kullanılmak istenmektedir" dedi.

Karayalçın, Merkez Bankaları'nın bulundukları yeri finans merkezi haline getirmesi anlayışının yanlış olduğunu ifade ederek, "Merkez Bankaları finans merkezi oluştursaydı şimdiye kadar Ankara da, Washington da finans merkezi olurdu" dedi.(ANKA)

(ST/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title