Haberler

SHP Lideri Karayalçın'dan "Başörtüsü Düzenlemesi" Yorumu

Sosyaldemokrat Halk Partisi (SHP) Genel Başkanı Murat Karayalçın, "Türban Konusunda Yaşanan Gelişmeler, Toplumsal Bakımdan Olduğu Kadar, Devletin Temel Kurumları Arasında da Anlaşmazlıklar Yarattı" Dedi.

Sosyaldemokrat Halk Partisi (SHP) Genel Başkanı Murat Karayalçın, "Türban konusunda yaşanan gelişmeler, toplumsal bakımdan olduğu kadar, devletin temel kurumları arasında da anlaşmazlıklar yarattı" dedi.

Murat Karayalçın, Adana'daki incelemeleri kapsamında Adana Ticaret Odası'nı (ATO) ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Baş'la görüştü. Görüşmenin ilk bölümünde başörtüsü düzenlemesine ilişkin düşüncelerini açıklayan Karayalçın, yapılan araştırmalarda üniversitelerde bu sorunu yaşayan genç kızların oranının ancak yüzde 1 dolayında olduğunu gösterdiğini savundu. Karayalçın, "Ancak sorun bir gencimizi bile ilgilendirse mutlaka çözümlenmelidir. Fakat bu şekildeki bir çözüm, sorunu asla sona

erdirmeyeceği gibi toplumsal bakımdan sıkıntıları artıracaktır. Bu şekilde üniversitelerimizde de bir çözüm değil, çözümsüzlük yaratılmış ve olası çatışma ve çekişmelere zemin oluşturulmuştur. Bu aşamada Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül ve Anayasa Mahkemesi'nin yaşanabilecek olumsuzlukları dikkate alarak yürürlüğe konmaya çalışılan uygulamaya izin vermemesi gerektiğini düşünüyoruz" diye konuştu.

Türk ekonomisindeki sorunların Adana ekonomisine de bire bir yansıdığını; Adana ekonomisinin tarımsal, sanayi ve ticaret bakımından gerilediğini söyleyen Karayalçın, "Adana, yaşadığı tüm olumsuzluklara rağmen son yıllarda özellikle Kerkük-Yumurtalık Petrol Boru Hattı ile BTC'nin devreye girmesiyle ekonomide büyüme ve hareketlilik yaşamaktadır. Yani Adana bir yönüyle gerilerken, diğer bakımdan önü yeni fırsatlarla açılmaktadır. Bu anlamda ben; Adana'nın artılarının ve eskilerinin ortaya konulabilmesi ve

gelecekteki vizyonunun oluşturulabilmesi bakımından Adana'daki odalar, borsalar, meslek kuruluşları, sendikalar ve tüm sivil toplum örgütlerinin katılımlarıyla bir Adana Kurultayı oluşturulmasının yararlı olacağına inanıyorum" dedi.

ATO Başkanı Şaban Baş ise, 2008'in siyaset değil, ekonomi yılı olması gerektiği yönündeki görüşlerini tekrarlayarak, "Türkiye ekonomisinin daha fazla zaman kaybetmeye tahammülü bulunmamaktadır. Yeni dönemde Türk ekonomisinde uzun vadeli planlamaların yapılması gereklidir. İlk ayını geride bırakmaya hazırlandığımız 2008'in, polemiklerden tümüyle uzak, siyasetten arındırılmış, esnafın, tüccarın, işadamının, sanayicinin önünün açıldığı iyi bir ekonomi ve gelişme yılı olması konusunda hükümete önemli

görevler düşmektedir" ifadelerini kullandı.

(YK-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title