Haberler

SHP'den Solda Birlik Ziyaretleri

Sosyal Demokrat Halk Partisi Zonguldak yönetimi solda birlik için ziyaretlere başladı.

Sosyal Demokrat Halk Partisi (SHP) Parti Meclis Üyesi Şerafettin Turpçu, Zonguldak İl Başkanı Yavuz Boz ve il ile ilçe yönetim kurulu üyeleriyle solda birlik için CHP ve DSP'yi ziyaret etti. DSP ve CHP'yi ziyaret eden SHP'liler yerel seçimlere solda birlik içinde girmek istediklerini söylediler. İlk olarak DSP İl Başkanı Nurhan Başoğlu'nu ziyaret eden SHP'liler bir süre Başoğlu ile görüştüler. SHP Parti Meclis Üyesi Şerafettin Turpçu, sol partilerin 1994 yerel seçimlerden buyana ayrı ayrı seçimlere girmelerinin adeta sağ adaylarla değil de kendi aralarında rekabet etmeleri nedeniyle genel seçimleri ve yerel yönetimleri kaybedildiğini belirtti. Turpçu, "Dünyada müthiş bir ekonomik kriz var. Bu kriz 1929 olan dünyanın en büyük krizi ile anılıyor. Bu cari açığı 2002 yılından buyana para eden özelleştirilecek neyimiz varsa satarak karşılamaya çalışılıyor. Seçim ortamına girmiş olduğumuz bu dönemlerde yerel seçimlerle beraber genel seçimlerin yapılması Ankara'da konuşuluyor. Sol partiler 1994 yerel seçimlerden buyana ayrı ayrı seçimlere girmeleri adeta sağ adaylarla değil de kendi aralarında rekabet etmeleri öncelikle genel seçimleri ve yerel yönetimleri kaybettirdi. Zor şartlarda 2009'da yapılacak olan yerel seçimlerde bu sefer 1994 yılındaki bizim için yenilgilerin başlangıcı olan 1994'teki dağınıklığı ayrı ayrı seçimlere girmeleri bunla birlikte yapılacak olan 2009 yerel seçimlerde SHP, DSP veya CHP bu konuda sadece kendileri için değil halkımız ve ülkemiz için bir araya gelmeleri kafalarını bu konu ile ilgili yormaları ve böyle sadece bir araya gelmeleri geçmişteki hataları masaya yatırarak apar-topar adaylarla değil, iyi anlayan, iyi proje üreten yerel ve genel seçimleri kazamaya yönelik çalışmalara girişmelidirler" dedi.

DSP Zonguldak İl Başkanı Nurhan Başoğlu ise, CHP'nin bu birlikteliğin içinde olması gerektiğini belirtti. Başoğlu, "Ana temamız yerel seçimlerde ülkemizi AK Parti iktidarının elinden kurtarmaktır. Bizler yerel seçimlerde birlikte hareket etmeyi düşünüyoruz dedik. Adayımız şudur diye sizlerin karşınıza çıkmadık. Ancak birlikte hareket etmek için aynı görüşleri paylaştığımızı söyledik. CHP bu birlikteliğin içinde olmalıdır. CHP'de iki tane milletvekilimiz var, biz onları destekledik ve meclise gönderdik. Bir parti terbiyesi vardır. Onlar kendi kendilerine karar alamazlar, bizler dedik ki gidin genel merkezinizden izin alın bize öyle gelin. Siyasette yerdeyiz. Ana tema sol ittifaktır. Biz dedik ki sol kazanmasa da merkeze yakın sağ partisinin kazanmasından yanayız dedik. Gönüllerde yatan sol ittifak. Adayımız belli değil. Sorulan sorulara cevabım herkesin gönlünde bir aslan yatar, benimde gönlümdeki aslan Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz'dür. Kendilerini uzun zamandır görmedim bu konudan bahsetmedim ve yaptığı güzel çalışmalardan yola çıkarak bunları söyledim. Bizleri daha sık çalışmalarda göreceksiniz ve bu toplantılar daha sık olacak" dedi.

SHP Yönetimi daha sonra CHP Zonguldak İl Başkanlığını ziyaret ederek, İl Başkanı Osman Yayla ile görüştüler. Görüşmede Osman Yayla, "Şimdi olduğu gibi geçmişte de arkadaşlarımızla beraber mücadele ettik. Önümüzde yerel seçimler vardır. Zonguldak gerçekten zor durumdadır. Yerel seçimlerdeki duruma bağlıdır. Siyasi partiler olarak bize düşen görevi yerine getireceğiz. Bu birliktelik kesinlikle şekli bir beraberlik değil, gönülden bir beraberliktir" dedi.

(ET-ET-Y) 02.06.2008 18:38 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title