Haberler

SHP'den AKP'ye "Cemevi" Eleştirisi: "Oy Avcılığı"

SHP Myk Üyesi Bedri Demir, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Cemevlerine Kadrolu İmam Atanması Girişimine Tepki Gösterirken, "Cemevlerini İbadethane Saymayan AKP Aleviler'e Gölge Etmesin" Dedi. Demir, Girişimi Oy Avcılığı Olarak Değerlendirdi.

SHP MYK Üyesi Bedri Demir, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Cemevlerine kadrolu imam atanması girişimini sert dille eleştirdi.

Demir, yazılı açıklamasında, "Düne kadar, Cemevlerini ibadet yeri saymayan AKP, ne oldu da şimdi Cemevlerine kadrolu imam tayinini düşünüyor. Demek ki, iktidarın kadrolaşacak alanı kalmadı. Bu ikiyüzlü tutum seçim yılında 'oy avcılığı'ndan başka bir şey değildir" dedi.

Alevilerin, devletin çağdaş, demokratik ve sosyal bir halk yönetimi niteliği kazanmasını istediklerini belirten Demir, "Laik ve demokratik devletin işi de din tayin etme, inanç tanımlaması yapma değil, inançlar için özgürlük sağlamaktır. Bu nedenle de Aleviler, laiklikten yanadırlar. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın varlığına karşıdırlar. Varlığına karşı olunan bir kurumdan Aleviler kadro beklemez" diye konuştu.

Demir, şunları söyledi:

"Bir zamanlar, Aleviler'e 'mum söndü yapıyorlar, Cemevlerinde cümbüş yapılıyor' diyen anlayış anlaşılan Cemevlerini camilerin arka bahçesi yapmaya çalışıyor ama bunu başaramayacak. Aleviler'in istediği asırlardır kendilerine yapılan baskı, iftira ve zulme son verilmesidir."(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title