Haberler

SHP: "Baykal, SHP-hep İşbirliği ile Meclis'e Girdi"

SHP Myk Üyesi ve Hep Eski Genel Başkanı Fehmi Işıklar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile "SHP-hep" Polemiğine Giren CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın, Bu İşbirliğine Her Zaman Karşı Çıktığını Söylemesine Tepki Gösterdi.

SHP MYK üyesi ve HEP eski Genel Başkanı Fehmi Işıklar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile SHP-HEP işbirliği konusunda polemiğe giren CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın, bu işbirliğine her zaman karşı çıktığını söylemesine tepki gösterdi. Işıklar, SHP-HEP seçim işbirliğinin Erdal İnönü'nün demokrat ve erdemli olduğunu gösterdiğini belirterek, "Baykal bu işbirliği ile Meclis'e girmiştir ve o dönemde hiçbir tepki göstermemiştir" dedi.

Işıklar, açıklamasında, 1991 yılında gerçekleşen SHP-HEP seçim işbirliğinin, demokrasi açısından ciddi bir kazanım olduğunu belirterek, "Bu seçim işbirliği aynı zamanda Sayın Erdal İnönü'nün ne kadar demokrat, hoşgörülü ve erdemli olduğunu göstermektedir" dedi.

BAYKAL DOĞRU SÖYLEMİYOR

Baykal'ın "SHP-HEP işbirliğine daima karşı çıktığını, işbirliğinden hemen sonra SHP'den ayrıldığını söylediğini" anımsatan Işıklar, "Bu söylenenler doğru değil. Zaten tarih de bunu yalanlıyor. O dönemde seçilen tüm milletvekilleri, Baykal da dahil bu işbirliğinden yararlanmıştır. Böyle bir işbirliğini içine sindiremeyen politikacı o günlerde tepki gösterir, açıklama yapar, aday olmama hakkını kullanır ve seçime girmezdi. Baykal'ın o dönemde böyle bir açıklaması olmamıştır, seçime de girmiştir" dedi.

GENEL BAŞKAN ADAYI OLDU

Baykal'ın seçimlerin ardından toplanan SHP kurultayında genel başkanlığa aday olduğunu belirten Işıklar, "İnsan eleştirdiği ve ayrılmak istediği bir partinin en sorumlu görevine talip olmaz. Nitekim Baykal genel başkanlığı kaybettikten sonra SHP'den istifa ederek CHP'ye geçmiştir. Bu aşamada bile SHP-HEP seçim işbirliğini eleştirmemiştir. Baykal'ın SHP'den istifa ederek CHP'ye geçmesi, SHP'de İnönü'nün karşısında sürekli genel başkanlığı kaybetmesinden kaynaklanmıştır" diye konuştu.

550 DEĞİL 450 MİLLETVEKİLİ VARDI

Işıklar, Baykal'ın "O dönemde Meclis'teki 550 milletvekilinden biriydim" sözlerine ise, "Baykal, telaşla o dönemde milletvekili sayısı 450 olduğu halde şaşkınlıkla bu sayıyı 550'ye çıkararak 550 kişiden biriydim diyebilmektedir" tepkisini gösterdi.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title