Haberler

SHP: AKP Yolsuzluğu Gizlemek İçin Basına Şantaj Uyguluyor

SHP Genel Saymanı Memet Yula, AKP Yöneticilerinin Yolsuzluk Yaptığını ve Bu Yolsuzlukları Belgelemek İsteyen Gazetecileri Şantaj Yoluyla Susturduğunu İddia Etti. Yula, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi İhalelerinin, Başbakan Erdoğan ve Birçok Bakanın Kurucuları Arasında Yer Aldığı Şirkete Verilmesi Bu Ülkede Yolsuzluğun Fotoğrafıdır" Dedi.

SHP Genel Saymanı Memet Yula AKP yöneticilerinin yolsuzluk yaptığını ve bu yolsuzlukları belgelemek isteyen gazetecileri şantaj yoluyla susturduğunu ileri sürdü.

Yula, yaptığı yazılı açıkalamda, "İhaleleri kendi kurdukları şirketlere dağıtan bir iktidar, yolsuzluğun kaynağıdır" diyerek AKP'ye yüklendi.

Basının demokrasi için önemine ve denetim işlevine değinen Yula, "son derece yaşamsal bir kamu hizmetini yerine getirmeye çalışan basın bu gibi yolsuzlukları kamuoyuna açıkladığı için, üzerinde uygulanan baskılar giderek artmaktadır" dedi.

Yula şunları kaydetti:

"İstanbul Büyükşehir Belediyesi ihalelerinin, Başbakan Erdoğan ve birçok bakanın kurucuları arasında yer aldığı şirkete verilmesi bu ülkede yolsuzluğun fotoğrafıdır. Artık AKP'nin yolsuzluk konusunda söyleyeceği bir şey kalmamıştır. Yolsuzluklar denizinde yüzen AKP ve onun yöneticileri, kendilerini eleştiren gazetecileri susturmak için şantaj uyguluyorlar. Yolsuzluklara bulaşan şirketlerin kurucuları arasında bulunan Sayın Başbakan gazetecileri vatan haini ilan ediyor. Sayın Erdoğan'a sesleniyoruz; sizinde çarkınız kırılır. Bunların da hesabı sorulur."(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title