Haberler

Sheraton Otel Yeniden İstanbul'da... -Sheraton, 13 Yıl Aradan Sonra, Ataköy Otelcilik Aş Bünyesinde Türk Turizmine Hizmet Verecek

Dati Yatırım Holding Bünyesinde Yer Alan Ataköy Otelcilik Aş'ye Ait Holiday Inn ve Crowne Plaza Otelleri, Ataköy Otelcilik ile Starwood Hotels & Resort Arasında Yapılan Anlaşmayla "Sheraton ve Four Points" Adıyla Yeniden Yapılanacak.

Dati Yatırım Holding bünyesinde yer alan Ataköy Otelcilik AŞ'ye ait Holiday Inn ve Crowne Plaza Otelleri, Ataköy Otelcilik ile Starwood Hotels & Resort arasında yapılan anlaşmayla ''Sheraton ve Four Points'' adıyla yeniden yapılanacak.

İşbirliğinin duyurulması amacıyla düzenlenen toplantıda konuşan Dati Yatırım Holding AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Kalkavan, Türkiye'nin her geçen gün yeni atılımlar ile büyük bir değişim süreci yaşadığını, Dati Yatırım Holding AŞ'nin de yer aldığı turizm sektörü içinde Türkiye'nin aydınlık ve yenilikçi yüzü olmaya devam ettiğini söyledi.

Dati Yatırım Holding şirketlerinden Ataköy Otelcilik AŞ'nin, Starwood Grubu ile yaptığı anlaşma sonucunda 13 yıl aradan sonra Sheraton Otellerini İstanbul'da Türk turizminin hizmetine yeniden sunmanın gururunu yaşadığını ifade eden Kalkavan, Sheraton'un ''kalite, üstün hizmet anlayışı ve konforun simgesi olduğunu'' kaydetti.

Dati Yatırım Holding olarak, uluslararası alanda yaptıkları yatırımlara, Sheraton gibi önemli bir markayı da ekleyerek dünya markası olma hedeflerine bir adım daha yaklaşmanın sevincini yaşadıklarını dile getiren Kalkavan, ''Ataköy Otelcilik AŞ ve Starwood Grubu arasında yapılan anlaşma, hedeflerimizi gerçekleştirmede attığımız önemli adımlardan biridir'' dedi.

-YENİ OTELLER DE YAPILACAK-

Dati Yatırım Holding AŞ İcra Kurulu Başkanı Metin Kalkavan da, 2005 yılında Dati Yatırım Holding AŞ'yi kurarak turizm alanına yöneldiklerini ve özelleştirme kapsamında bulunan ''Ataköy Turizm ve Tesisleri AŞ'', ''Ataköy Otelcilik AŞ'' ve ''Ataköy Marina ve Yat İşletmeleri AŞ''yi Özelleştirme İdaresinden satın aldıklarını anımsattı.

Şirketlerin hedefinin Türk ekonomisine yeni yatırımlarla katkıda bulunmak, turizm alanında da güçlü bir ekonomik yapı sergilemek olduğunu ifade eden Kalkavan, mega yat ve cruise limanları ile sektörde öncü olmayı istediklerini anlattı.

Starwood grubu ile yapılan anlaşma ile birlikte otellerinin 10 yıl süreyle ''Sheraton İstanbul Ataköy'' ve ''Four Points by Sheraton İstanbul Ataköy'' olarak Türk turizmine hizmet edeceğini belirten Kalkavan, ''İnanıyorum ki 13 yıl önce İstanbul piyasasından çıkan Sheraton, bu yeni döneminde gelişen Türk turizmi ve büyüyen Türk ekonomisinin sonucu olarak İstanbul'da mutlu bir süreç yaşayacaktır'' dedi.

Metin Kalkavan, yatırım hedefleri arasında olan cruise limanının da gelecekte faaliyete geçmesiyle, her birinin 4 bin ziyaretçi taşıdığı 6 yolcu gemisine aynı anda hizmet verecekleri cruise limanının, yeni yapılan ve yatırım programlarında yer alan oteller için bulunmaz müşteri kitlesi yaratacağını söyledi.

Starwoods grubuna ait başka otel markalarıyla da hizmet vereceklerini dile getiren Kalkavan, 3 yıl içinde bölgede 2-3 otel daha inşaa edeceklerini bildirdi.

Kalkavan, cruise yatırımı için gerekli izin süreçlerinin devam ettiğini, buradaki toplam yatırım miktarının da yarım milyar dolar düzeyinde olacağını bildirdi.

-''BURADA OLMAKTAN MUTLU VE GURURLUYUM''-

Starwood Otelleri ve Tatil Tesisleri Başkanı ve Bölge Direktörü Erhard Noreisch de, birkaç hafta once W Istanbul ile İstanbul'a yeniden gelişlerini ilan ettiklerini hatırlatırken, ''Sheraton'un Türkiye'ye olan yükselen bağlılığının bir işareti olarak, bu önemli organizasyon için burada olmaktan son derece mutlu ve gururluyum'' dedi.

Starwood'un dünya çapında 95 ülkenin üstünde 850 otel ve 145 binin üzerinde çalışanıyla hizmet verdiğini ifade eden Noreisch, İstanbul pazarına yeniden giriş yapmaktan son derece heyecanlı olduklarını ifade etti.

Otellerden birinin ünlü Sheraton, diğeri ise Avrupa, Afrika ve Orta Doğu'da en hızlı gelişimi gösteren Four Points ismini taşıyacağını belirten Noreisch, şunları söyledi:

''Türkiye'ye büyük bir saygımız var ve bu ülkenin iş ve serbest seyahat edenler için mükemmel bir bölge olduğunu düşünüyoruz. İnanıyoruz ki dünya ülkeleri de Türkiye'nin tarihini, doğal güzelliğini, insanlarını ve iş olanaklarını fark etmeye devam ettikçe, ülkenin zaman içerisinde inanılmaz derecede büyük bir gelişim göstereceğine inanıyoruz. Ataköy Otelcilik ve Dati Yatırım Holding ile markamızın vizyonunu ve gerçek sorumluluğunu paylaşabileceğimiz, müşteri beklentilerine her zaman en üst noktada cevap verebileceğimiz bir ortak bulmuş durumdayız.''

Noreisch, İstanbul'a gelmek için neden 13 yıl beklediklerinin sorulması üzerine, bugüne kadar fırsatları değerlendirdiklerini belirterek, doğru ortak bulmanın önemini vurguladı.

Noreisch, ciro beklentileri konusunda ise Türkiye'nin gelişmiş turizm yapısına işaret ederek, ''Büyük cirolar ümit ediyoruz'' dedi.

Konuşmaların ardından Ataköy Otelcilik AŞ ile Starwood Hotels & Resort arasında işbirliğini sağlayan anlaşma taraflarca imzalandı.

Verilen bilgiye göre yaklaşık 6-9 ay sürmesi beklenen yenileme çalışmaları için, 25 milyon dolarlık yatırım yapılması öngörülüyor.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title